نظم قاعدگی همواره یکی از نشانه‌های سلامت دستگاه تولید مثل در بانوان است. اگر چرخه قاعدگی شما کمتر از ۲۱ روز یا بیشتر از ۳۵ روز باشد، شما یک پریود نامنظم را تجربه کرده‌اید. علل زیادی منجر به پریود نامنظم می‌شود که از بین آن‌ها می‌توان به تغییر در رژیم غذایی، شدت فعالیت بدنی، تغییرات هورمونی، کاهش یا افزایش وزن و استرس اشاره کرد. خوشبختانه درمان مشکل نامنظمی پریودی در اغلب موارد سخت نیست و در صورتی که توسط یک متخصص علت‌یابی شود؛ به سرعت برطرف خواهد شد.

هرچند که بعد از دوره پریود نامنظم حتما باید به پزشک مراجعه کنید، اما انجام برخی از فعالیت‌های یوگایی نیز می‌تواند درمان مکملی در کنار درمان پزشکتان باشد. یکی از این فعالیت‌ها انجام حرکت سر به زانو یا Janu Sirsasana است. در قسمت هشتم از فصل اول جمعه‌های یوگایی همراه با مربی برجسته یوگا، سرکار خانم فروغ طلایی به بررسی این حرکت پرداختیم که راه بسیار ساده‌ای برای نظم دادن به دوره‌های عادات ماهانه است.

حرکت آسانای سر به زانو یا  Janu Sirsasana

آسانا یا وضعیت سر به زانو، اشاره به حرکتی دارد که در آن فرد نشسته و پاهایش رو به جلو دراز می‌شود، در مرحله بعد بدن تا جایی که امکانش وجود دارد روی پاها خم می‌شود. در این آسانای یوگایی میزان خم شدن روی پاها تا حد زیادی به انعطاف بدنی فرد و تمرین حرکت بستگی دارد. در نتیجه اگر نتوانستید که با دست، پاهایتان را لمس کنید هیچ ایرادی ندارد و برای جبران آن می‌توانید از یک طناب، روبان، شال یا پارچه طویل استفاده کنید. تنها نکته حائز اهمیت در این حرکت، صاف بودن ستون فقرات است. شما باید تا جایی خم شوید که ستون فقراتتان به شما اجازه می‌دهد و هیچ شکست یا خمیدگی در ستون فقرات نباید وجود داشته باشد.

انجام مراحل در این حرکت بسیار مهم است. برای همین بهتر است قبل از انجام آن چند بار ویدیو را نگاه کنید تا به طور کامل متوجه تغییر وضعیت‌ها در آسانای سر به زانو بشوید.

 

کاربرد حرکت وضعیت سر به زانو یوگا

همان‌طور که در ابتدا اشاره کردیم، مهم‌ترین عملکرد این وضعیت یوگایی، کمک به منظم شدن سیکل قاعدگی بانوان است. این حرکت با تاثیری که بر رحم، تخمدان و جریان خون‌رسانی به بدن دارد؛ می‌تواند مکمل ورزشی مناسبی برای اغلب بانوان باشد و به آن‌ها کمک کند تا سلامت عمومی بدن خود را حفظ کنند.

شاید کمی عجیب باشد اگر بگوییم که این حرکت به افزایش توان باروری هم کمک می‌کند. اما اگر توجه کنید، اغلب پزشک‌های متخصص زنان اشاره می‌کنند که نظم پریود با سلامت تخمدان ارتباط مستقیمی دارد (یعنی اگر تخمدان سالم باشد، پریود فرد هم منظم است و اگر عملکرد تخمدان دچار آسیبی باشد، پریود فرد نامنظم است). در نتیجه عجیب نیست که حرکتی که به سلامت تخمدان کمک می‌کند، بتواند تأثیر مستقیمی بر میزان باروری فرد هم بگذارد.

پیشنهاد مطالعه: آسنای سوپتا پادانگوستاسانا (وضعیت پا به انگشت خوابیده)

جمعه‌های یوگایی با تافته

تفاوتی ندارد که یک خانم دانشجو، شاغل یا خانه‌دار هستید. در هر صورت، حفظ سلامت بدنتان یکی از وظایف شماست تا بتوانید دوران زندگی خود را به بهترین نحو ممکن پشت سر بگذارید. حرکات یوگا می‌تواند تاثیر مستقیمی روی سلامت عمومی بدنتان داشته باشد. در نتیجه انجام روزانه حرکات یوگا به مدت ده دقیقه می‌تواند روتین مناسبی باشد که به خودتان، بدنتان و آینده‌تان هدیه می‌دهید.

مجموعه تافته، یک کلاس رایگان یوگا را به خانه‌هایتان می‌آورد تا بتوانید روزانه چند دقیقه روتین یوگایی داشته باشید و از سلامت جسم و روحتان لذت ببرید.

Leave A Comment