نظم در زمان عادت ماهانه بانوان بسیار حائز اهمیت است. زیرا نشانه سلامت دستگاه تولید مثل و تناسلی است. همچنین منظم بودن چرخه قاعدگی نشانه‌ای از عدم وجود برخی بیماری‌ها همچون بر هم خوردن هورمون‌ها، مشکلات تیروئیدی، سرطان، انواع عفونت‌ها و… نیز است. به طور معمول روزهای پریود باید ۳ تا ۷ روز باشند و طولانی‌تر یا کوتاه‌تر بودن آن همچون نامنظم شدن این چرخه نگران‌کننده است. طولانی شدن زمان قاعدگی می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد که باید پزشک متخصص به موقع آن را تشخیص داده و درمان کند.

علت دوره های طولانی پریود

معمولا دوره پریودی طبیعی از ۳ تا ۷ روز طول می‌کشد و اگر بیش از ۱۰ روز و با شدت غیرمعمول باشد، لازم است به پزشک متخصص مراجعه نمایید. البته عواملی همچون سن، سبک زندگی، سلامت فرد و تعادل هورمون‌ها نیز در مدت زمان عادت ماهیانه موثر هستند. با این حال برخی دلایل رایج می‌توانند منجر به طولانی شدن زمان پریود شما شوند. به عنوان مثال عملکرد نادرست هورمون‌ها منجر می‌شود که در چرخه قاعدگی فرایند تخمک‌گذاری رخ ندهد. در این صورت در دوره‌های بعدی، پریود با شدت بیش‌تر و طولانی‌تر رخ می‌دهد.

اختلالات هورمونی از رایج‌ترین عواملی است که به طولانی شدن پریود می‌انجامد. هورمون‌ موثر در مدت زمان پریودی استروژن است که اگر به میزان زیاد ترشح شود، علائم قاعدگی را تجدید و همچنین دوره‌های آن را طولانی‌تر خواهد کرد. البته به این نکته نیز توجه نمایید که با نزدیک شدن به سن یائسگی معمولا پریودها نامنظم، طولانی‌تر و حتی گاهی شدیدتر می‌شود. بنابراین طولانی شدن مدت زمان قاعدگی با توجه به سن و شرایط فرد می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد‌.

علاوه‌بر این موارد مشکلاتی همچون بیماری‌های رحم و تخمدان از جمله فیبروم، پلیپ، عفونت‌های رحمی و کیست تخمدان نیز ممکن است سبب طولانی شدن دوره پریود شوند. از دیگر عامل موثر در طولانی شدن مدت زمان قاعدگی، می‌توان به بیماری‌های تناسلی اشاره کرد. همچنین بیماری‌های خونی نظیر هموفیلی یا بیماری‌های مربوط به کبد و کلیه نیز منجر به افزایش طول پریود خواهند شد. مواردی همچون بارداری خارج از رحم و سقط جنین از دیگر عواملی هستند که منجر می‌شود زمان پریود تا بیش از ۱۰ روز طول بکشد. در نهایت برخی عوامل همچون تغذیه نامناسب، چاقی یا لاغری بیش از حد، استرس و اضطراب زیاد، ورزش سنگین و برخی بیماری‌های خاص که باید توسط پزشک تشخیص داده شوند می‌تواند چرخه قاعدگی را نامنظم یا طولانی کند.

عوارض طولانی شدن پریود

توجه به منظم بودن زمان پریود و طول دوره قاعدگی از این نظر اهمیت دارد که نامنظم بودن این چرخه می‌تواند عوارضی را برای بانوان به همراه داشته باشد. طولانی شدن عادت ماهیانه عوارضی نظیر احساس خستگی و ضعف، کم‌خونی و فقر آهن را به همراه دارد. البته این مشکلات از ساده‌ترین عوارض پریودهای طولانی مدت هستند و گاهی عوارض می‌توانند شدیدتر و وخیم‌تر باشند. بنابراین در صورتی‎که با مشکل نامنظم شدن دوره‌های قاعدگی یا طولانی شدن بیش از حد آن مواجه شدید، با مراجعه به موقع به پزشک متخصص می‌توانید از علل این مشکل آگاه شده و از بروز مشکلات جدی‌تر پیشگیری کنید.

پیشنهاد مطالعه: عوامل نامنظم شدن پریود و خونریزی غیرطبیعی در قاعدگی

چه موقع برای قاعدگی بیش از ۱۰ روز باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر تنها در یک دوره، پریود بیش از ۱۰ روز را تجربه کردید و در چرخه قاعدگی بعدی نظم پریود شما به روال سابق بازگشت، نیاز به مراجعه به پزشک نخواهید داشت. اما در صورتی‌که نامنظمی در دوره‌های پریودی و همچنین طولانی شدن مدت زمان قاعدگی ادامه پیدا کرد، لازم است به یک متخصص زنان مراجعه کنید. زیرا تداوم در بی‌نظمی و طولانی بودن دوره قاعدگی می‌تواند ناشی از بیماری‌های مختلفی باشد. توجه داشته باشید در صورتی‌که حتی برای یکبار همراه با افزایش طول دوره قاعدگی با علائمی مانند آنفولانزا یا تب، حالت تهوع، درد‌های شدید شکمی و لگنی، لخته‌های خونی بزرگ و ترشحات غیر عادی مواجه شدید، لازم است به پزشک مراجعه نمایید.

درمان عارضه طولانی شدن دوره قاعدگی

راهکارهای مختلفی برای درمان مشکل طولانی شدن پریود وجود دارد. اما برای انجام مناسب‌ترین راهکار باید ابتدا دلیل به وجود آمدن این مشکل توسط پزشک متخصص تشخیص داده شود. گاهی عامل طولانی شدن دوره قاعدگی، بیماری‌های است که لازم است زیر نظر پزشک، با مصرف دارو و گاهی جراحی درمان شوند. با این حال از راهکارهای درمان عارضه طولانی شدن دوره قاعدگی می‌توان به مصرف داروهای هورمونی برای تنظیم سطح هورمون‌ها اشاره کرد. گاهی اوقات طولانی شدن پریود به دلیل مشکلات هورمونی نبوده و بیماری‌های رحمی و تخمدانی عامل طولانی شدن عادت ماهانه می‌شوند. گاهی برای برطرف کردن این مشکل باید از راهکار جراحی استفاده کرد.

مصرف برخی داروها مانند داروهای ضد افسردگی و… می‌توانند باعث برهم خوردن نظم و مدت زمان پریود شوند. بنابراین این داروها را حتما زیر نظر پزشک و به طور دقیق بر اساس مقادیر تجویز شده مصرف نمایید. در نهایت اگر برهم خوردن نظم و طولانی شدن چرخه قاعدگی شما به دلیل بیماری نباشد، می‌توانید با تغییر سبک زندگی خود از بروز این مشکل پیشگیری کرده یا آن را درمان کنید. ورزش کردن، کاهش استرس و تغذیه سالم می‌تواند در منظم شدن قاعدگی تاثیرگذار باشد. در آخر می‌توانید به منظور کاهش عوارض مشکل پریودهای طولانی مدت، از مکمل‌های گیاهی همچون گل سرخ، زعفران و اسطوخودوس استفاده کنید.

قاعدگی و اهمیت توجه به دوره آن

منظم بودن دوره‌های پریودی در بانوان از موارد بسیار مهم و نشان‌دهنده سلامت آن‌ها است. بنابراین دختران و بانوان باید به نظم چرخه‌های قاعدگی خود و همچنین مدت زمان آن توجه ویژه داشته باشند. برهم خوردن نظم قاعدگی و طول کشیدن زمان پریود بیش از ۱۰ روز می‌تواند ناشی از بیماری‌های مختلف باشد. بنابراین توصیه می‌شود حتما مشکلات مربوط به چرخه قاعدگی خود را با پزشک متخصص زنان مطرح کنید.

اشتراک گذاری!
گذاشتن یک نظر