یوگا یک ورزش باستانی مشهور در بین همه مردم جهان است. این ورزش اثرات فوق‌العاده‌ای در حفظ سلامتی جسمی و روانی افراد دارد. عموم مردم برای حفظ نشاط و افزایش تمرکز، ساعات اولیه روز را بهترین زمان برای شروع تمرین‌های یوگا می‌دانند. بااین‌وجود تعیین زمان ایده‌آل برای تمرین یوگا در هر فرد متفاوت است. همچنین عوامل مختلفی در تعیین بهترین زمان برای شروع یوگا نقش دارند.

به‌طورکلی تعیین بهترین زمان برای یوگا، بستگی به احوالات روحی و برنامه روزانه شما دارد. در این مقاله از تافته به طور مفصل تأثیرات انجام یوگا در ساعات مختلف روز و فصل‌های متفاوت سال بررسی می‌شود. با مطالعه این مقاله آگاهی شما برای تشخیص زمان مناسب انجام حرکات یوگا افزایش پیدا می‌کند. با ما تا انتها همراه باشید.

با تأثیرات متفاوت حرکات یوگا در بدن آشنا شوید

ورزش یوگا، دنیایی گسترده از حرکات و تمرین‌های متفاوت است. هر کدام از این حرکات تأثیرات خاصی را برای بدن و ذهن فرد به همراه دارد. آگاهی از اثرات مختلف این ورزش باستانی به شما برای داشتن یک برنامه تمرینی مطلوب کمک بسیاری می‌کند. در ادامه مطالب تأثیرات متفاوت هرکدام از این حرکات را به تفکیک مورد بررسی قرار می‌دهیم:

  • تمرین خم‌شدن از کمر: این تمرین‌ها معمولاً بسیار پرانرژی و نشاط‌ آور هستند.
  • تمرین خم‌شدن به جلو: انجام این تمرین آرام‌بخش به هنگام هیجان و برانگیختگی توصیه می‌شود.
  • تمرین سلام به خورشید: این حرکت هماهنگی تنفس و تعادل در آن را به همراه دارد.
  • حرکات ایستاده: تمرین این حرکت افزایش قدرت و استقامت را برای فرد به ارمغان می‌آورد.
  • حرکات تعادلی: این تمرین بهبود تمرکز و هماهنگی ذهنی را برای فرد ایجاد می‌کند.
  • حرکات چرخشی: این حرکات به‌ خاطر سم‌ زدایی بدن، کاهش گرفتگی عضلات و بهبود انعطاف‌ پذیری ستون فقرات به افراد توصیه می‌شود.
  • حرکت‌های وارونه: انجام این تمرین تغییر دیدگاه فرد را نسبت به جهان به همراه دارد. همچنین خلاقیت افراد را نیز افزایش می‌دهد.

مزیت تمرین‌های یوگا چیست؟

به‌ طور کلی ورزش یوگا دارای مزایای فراوانی برای سلامت ذهن و جسم افراد است. در ادامه تعدادی از این مزایا را برای شما بیان می‌کنیم:

  • افزایش قدرت و انعطاف‌ پذیری: تمرین‌های یوگا تقویت عضله‌ها و افزایش دامنه حرکتی مفاصل را به همراه دارد.
  • بهبود تعادل و هماهنگی: حرکات یوگا با تعادل و هماهنگی بدن بهبود عملکرد سیستم بدن را به دنبال دارد.
  • تقویت سیستم ایمنی: ورزش یوگا با کاهش استرس و بهبود گردش خون موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود.
  • کاهش دردهای مزمن: ورزش یوگا موجب کاهش دردهای مزمن مانند کمردرد، گردن درد و… می‌شود.
  • بهبود خواب: حرکات یوگا با کاهش اضطراب و استرس و افزایش آرامش موجب بهبود خواب شما می‌شود.
  • افزایش آگاهی از بدن: تمرین‌های یوگا افزایش خودآگاهی و توسعه درونی را برای افراد به دنبال دارد.
  • تقویت قلب و عروق: حرکات یوگا با بهبود گردش خون و کاهش فشار خون برای بیماران میتلا به بیماری‌های قلبی بسیار مطلوب است.

مناسب‌ترین زمان انجام حرکات یوگا در طول روز

در این بخش مزایای انجام یوگا را در ساعات مختلف روز مورد بررسی قرار می‌دهیم. با آگاهی از مزایای تمرین در ساعات مختلف شما می‌توانید بهترین برنامه‌ریزی برای انجام یوگا را داشته باشید.

یوگا در صبح

چند دقیقه تمرین یوگای صبح یک ایده مطلوب برای حفظ شادابی در طول روز است. انجام یک مدیتیشن کوتاه یا چند نفس عمیق انرژی و تمرکز مورد نیاز برای شروع روز را به افراد هدیه می‌دهد. تمرین منظم یوگا به طور چشمگیری باعث بهبود کیفیت زندگی شما می‌شود. همچنین این ورزش به شما برای دستیابی به آرامش درونی و افزایش آگاهی از خود کمک زیادی می‌کند. مهم‌ترین نکته این است که شما برای کسب لذت عمیق باید تمرین یوگا را به بخشی از زندگی روزمره خود تبدیل کنید.

محدودیت‌های یوگا در صبح چیست؟

تمرین یوگای اول صبح به‌ خاطر افزایش انرژی مثبت در طول روز بسیار محبوب است. با این‌ وجود شرایط مختلف زندگی افراد مانع از انجام یوگا برای بعضی افراد در صبح می‌شود. ذکر این نکته ضروری است که مربیان حرفه‌ای یوگا افراد را از انجام این ورزش با معده خالی در صبح منع می‌کنند. همچنین افراد با دردهای مزمن مانند کمردرد یا دیسک کمر بهتر است زمان دیگری از روز را برای تمرین یوگا اختصاص دهند.

یوگا در بعد از ظهر

تمرین یوگا در بعدازظهر، مخصوصاً برای افرادی که روزهای پرمشغله‌ای دارند، یک انتخاب عالی است. یکی از مزایای انجام یوگا در بعدازظهر ایجاد احساس مطلوب در فرد است. همچنین برخی افراد پس از تمرین یوگا در این ساعت از روز اشتهای بیشتری برای مصرف مواد غذایی دارند. توجه داشته باشید که بعد از یک روز فعالیت، بدن شما انعطاف‌ پذیری بیشتری در مقایسه با ساعات اول صبح دارد؛ بنابراین بعدازظهر زمان مناسبی برای انجام تمرین‌های کششی محسوب می‌شود.

یوگا در شب

یوگای شبانه یک روش عالی برای خوابی آرام و با کیفیت است. شما با تمرین منظم این ورزش شاهد فواید بی‌نظیر آن در زندگی خود خواهید بود. در واقع شما با انجام حرکات ملایم و کششی شبانه بدن خود را برای خواب آماده می‌کنید.

پیشنهاد مطالعه: اشتباهات رایج و باورهای غلط در یوگا

انجام یوگا در فصول مختلف سال

افراد علاقه‌مند به ورزش یوگا باید حرکات تمرینی را بر اساس فصل انتخاب کنند. در ادامه مطالب توضیحات مختصری را در این باره برای شما ارائه می‌کنیم.

یوگا در بهار

در فصل بهار به‌خاطر تغییرات فصلی ساعات روز طولانی‌تر است. یکی از بهترین راه‌ها برای بهره‌برداری از انرژی‌ این فصل زیبا انجام تمرین‌های یوگا و به‌ویژه حرکت سلام بر خورشید است. انجام این حرکت ضمن افزایش انرژی در طول روز نشاط و شادابی لازم را برای شما به ارمغان می‌آورد.

یوگا در تابستان

در فصل تابستان، به‌ خصوص در مناطق گرمسیر باید تمرین‌های یوگا با شدت کمتر و تمرکز بر حرکات ملایم انجام شود. اجرای تمرین‌های تنفسی بعد از مدیتیشن اثر فوق‌العاده‌ای بر متعادل‌سازی دمای بدن دارد. توجه داشته باشید که انجام هرگونه حرکات پرشی حین یوگا ممنوع است.

یوگا در فصل پاییز

فصل پاییز با هوای خشک و معتدلش، بهترین زمان برای انجام حرکات پویا و پرانرژی مانند خم‌شدن از کمر محسوب می‌شود. این نوع حرکات به گرم‌شدن بدن و افزایش انرژی کمک می‌کنند. تمرین یوگا در کلیه ساعات روز به جز زمان خواب افزایش انرژی و نشاط را برای شما به همراه دارد.

یوگا در فصل زمستان

زمستان فصل مناسبی برای تمرین یوگا و آرامش درونی است. انجام حرکاتی مانند خم‌شدن رو به‌ جلو موجب تقویت قوای عضلانی و افزایش انرژی در طول روز می‌شود. برای افراد مبتلا به افسردگی حرکات خم‌شدن از کمر، بازکردن قفسه سینه، حالت شتر و… جایگزین مناسبی محسوب می‌شود.

نتیجه‌گیری

یکی از مهم‌ترین نکات برای انجام یوگا استمرار در تمرین است. انتخاب یک‌زمان مشخص در روز و پایبندی به آن تمرین یوگا را به بخشی از روتین روزانه‌ شما تبدیل می‌کند. همان‌طور که گفته شد انتخاب زمان مناسب برای تمرین یوگا، به سبک زندگی و ترجیحات شخصی شما بستگی دارد. به‌طورکلی بهترین راه برای تعیین زمان مناسب توجه به شرایط بدن و ذهن خودتان است. در این مقاله علاوه بر بیان فواید یوگا به کلیه سؤالات شما در مورد تعیین زمان مناسب انجام یوگا پاسخ داده شد.

اشتراک گذاری!
گذاشتن یک نظر