دل‌درد بعد از پریود می‌تواند به دلایل مختلفی ایجاد شود. برخی از علت‌های دل‌درد پس از قاعدگی طبیعی بوده و برخی دیگر نشان از بیماری‌های گوارشی یا رحمی دارند. دل‌دردهای پس از قاعدگی معمولا از ناحیه زیر شکم نشئت می‌گیرند. اگر شما نیز از آن دسته افرادی هستید که پس از قاعدگی با این دل‌دردها روبرو می‌شوید، با تافته همراه باشید تا به بررسی دلایل و روش‌های درمان این دل‌دردها بپردازیم.

عوامل تاثیرگذار بر دل‌درد پس از قاعدگی

دل‌ درد بعد از پریود گاهی طبیعی بوده و گاهی به دلیل وجود مشکلاتی رخ می‌دهد. اگر همواره پس از قاعدگی با این دل‌ دردها مواجه می‌شوید و شدت این دل‌ دردها شدید است، مراجعه به پزشک را فراموش نکنید. از جمله عوامل تاثیرگذار بر دل‌درد پس از قاعدگی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

یبوست

کم‌تحرک بودن روده سبب حبس مدفوع در بدن می‌شود. عواملی نظیر کم‌خوابی، عادات بد غذایی و استرس از جمله عوامل تاثیرگذار بر ایجاد یبوست هستند. از دیگر عوامل ایجاد یبوست می‌توان به وجود پروژسترون زیاد در بدن اشاره کرد. پروژسترون هورمونی بوده که ترشح آن پیش از پریود و هنگام تخمک‌گذاری افزایش می‌یابد. در برخی مواقع یبوست پس از پریود نیز ادامه داشته و هنگام تخمک‌گذاری بروز کرده و سبب ایجاد دل‌درد خواهد شد.

تخمک‌گذاری

در پایان دوران قاعدگی بدن برای باروری آماده می‌شود؛ بنابراین یک هفته پس از عادت ماهیانه تخمک‌گذاری آغاز می‌شود. تخمک‌گذاری درد بسیار خفیفی دارد که ممکن است چند ساعت یا ۱ الی ۲ روز طول بکشد. در برخی زنان تخمک‌گذاری با علائم دردناکی همراه است.

 کیست تخمدان

از دیگر دلایل دل‌ درد بعد از پریود می‌توان به کیست تخمدان اشاره کرد. اختلالات هورمونی و کم‌کاری تیروئید از جمله علت‌های اصلی ایجاد کیست تخمدان محسوب می‌شوند. کیست تخمدان یک کیسه پر از مایع بوده که سبب ایجاد دردهای شکمی، اختلالات قاعدگی و ناباروری خواهد شد. کیست تخمدان می‌تواند سبب ایجاد اخلال در روند تخمک‌گذاری شده و سبب ایجاد دل‌دردهای شدید در دوران پریود و پس از آن می‌شود.

عفونت

از دیگر علت‌های دل‌درد بعد از پریود می‌توان به عفونت در اندام تناسلی و لگن اشاره کرد. عفونت سبب دل‌درد و تب خواهد شد. از جمله علائم عفونت زنان می‌توان به احساس سوزش و خارش در واژن، ترشح زیاد و بدبو اشاره کرد. در صورت مواجه شدن با عفونت‌های زنانه از خود درمانی و مصرف بی‌رویه چرک خشک‌کن خودداری کرده و در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید.

چگونه از دل درد پس از پریود پیشگیری کنیم؟

اگر پس از مراجعه به پزشک دل‌درد بعد از پریود شما ناشی از مشکل خاصی نبود، می‌توانید با استفاده از روش‌های زیر از ایجاد این دل‌دردها پیشگیری کنید.

مصرف دمنوش رازیانه

دمنوش رازیانه تاثیر بسیاری در از بین بردن کیست تخمدان دارد. در صورتی‌که در روز ۲ بار از این دمنوش بنوشید، می‌توانید کیست تخمدان را از بین برده و از دل‌دردهای پس از پریود جلوگیری کنید. رازیانه طبع گرمی دارد و به کاهش دل‌درد کمک بسیاری می‌کند. رازیانه دارای هورمون‌های زنانه بسیاری است که سبب منظم کردن پریود خواهد شد.

استفاده از قرص های ضد بارداری

اگر دل‌ درد بعد از پریود به دلیل تخمک‌گذاری، دردناک و غیر قابل تحمل باشد، می‌توان از قرص‌های ضدبارداری استفاده کرد. این قرص‌ها از ایجاد تخمک جلوگیری کرده و سبب می‌شود که درد پس از پریود از بین برود. البته توجه داشته باشید که برای استفاده از این قرص‌ها باید با پزشک مشورت کنید.

ورزش کردن

انجام فعالیت‌های ورزشی سبک نظیر یوگا و پیاده‌روی به صورت مداوم و حداقل نیم ساعت در روز سبب پیشگیری از ایجاد دل‌درد پس از پریود می‌شود. انجام چنین فعالیت‌های ورزشی در تسکین دردهای ناشی از عادت ماهیانه نیز بسیار موثر است.

روش های تسکین دل درد بعد از پریود چیست؟

روش‌های مختلفی برای تسکین دل‌درد بعد از قاعدگی وجود دارد. برای اینکه علت اصلی این دل‌دردها را تشخیص دهید، باید به پزشک مراجعه کنید. البته با روش‌های زیر نیز می‌توانید به تسکین دل‌درد خود کمک بسیاری کنید.

ماساژ شکم با روغن های گیاهی

استفاده از روغن‌های گیاهی که طبع گرمی دارند، تاثیر قابل‌توجهی در کاهش دل‌ درد پس از پریود خواهند داشت. از جمله روغن‌های گیاهی می‌توان به روغن سیاه دانه، روغن بادام و روغن هسته انگور اشاره کرد.

گرما درمانی

از دیگر روش‌های تسکین دل‌درد پس از عادت ماهیانه می‌توان به گرما درمانی با استفاده از کیسه آب گرم با دما ۴۰ درجه سانتی‌گراد اشاره کرد. همچنین استفاده از پدهای گرمایی برقی و حوله داغ نیز در تسکین این درد بسیار موثر خواهد بود.

مصرف غذاهایی با طبع گرم

استفاده از مواد غذایی که طبع گرم دارند، می‌توانند در کاهش دل‌درد بعد از پریود بسیار موثر باشند. بنابراین شما می‌توانید از دمنوش‌های گیاهی با طبع گرم نظیر دمنوش نعنا، زنجبیل و شوید استفاده کنید.

دارو درمانی

اگر دل‌ درد پس از پریود قابل تحمل نباشد، با مشورت پزشک می‌توانید از داروهای مسکنی نظیر ایبوپروفن استفاده کنید. همچنین استفاده از قرص‌های آنتی بیوتیک نظیر مترونیدازول یا کرم‌های واژینال نیز برای از بین بردن عفونت زنان بسیار موثر هستند.

دل درد بعد از پریود و درمان آن

اگر شما نیز دچار دل‌درد بعد از پریود هستید و دل‌درد شما بیش‌تر از یک روز طول کشید، حتما برای درمان به پزشک مراجعه کرده تا از علت آن مطلع شوید. در بسیاری از مواقع علت این دردها پریود نبوده و به دلایل دیگری ایجاد می‌شوند. البته مراجعه به متخصص زنان هر ۳ ماه یک بار به جلوگیری از این بیماری‌ها کمک می‌کند.

گذاشتن یک نظر