یکی از عواملی که می‌تواند باعث ایجاد تغییراتی در عادت ماهیانه زنان شود، تجاربی مثل سقط جنین، کورتاژ و… است. علائم و نشانه های پریود بعد از سقط جنین دستخوش تغییراتی می‌شود که در صورت ناآگاهی از آن‌ها ممکن است فرد را دچار نگرانی و استرس کند. مواردی مثل خونریزی شدید، تاخیر در اولین قاعدگی بعد از سقط، تغییر زمان چرخه قاعدگی، مشاهده لخته خون، درد و گرفتگی شدید در ناحیه شکم و کمر، خونریزی به شکل رقیق با بافتی صورتی رنگ، خونریزی طولانی‌تر از حالت عادی، خونریزی همراه با ترشحات بد بو، حساسیت بالای سینه‌ها و… جزو علائم و نشانه‌های پریود بعد از سقط جنین است. مشاهده هر کدام از این موارد به تنهایی یا در کنار هم می‌تواند فرد را مضطرب کند. به همین دلیل است که در این مقاله از تافته می‌خواهیم درباره نشانه‌های عادت ماهیانه زنان بعد از سقط جنین صحبت کنیم.

قاعدگی بعد از سقط جنین چطور اتفاق می‌افتد؟

سطح هورمون‌هایی مثل استروژن و پروژسترون در دوران بارداری زنان تغییر می‌کند. بر همین اساس اگر سقط جنین در مراحل اولیه بارداری انجام شود، هورمون‌ها خیلی سریع‌تر به حالت اولیه بازمی‌گردند. بنابراین یکی از مواردی که روی زمان پریود بعد از قاعدگی تاثیر دارد، مرحله بارداری خواهد بود. همچنین انجام کورتاژ باعث می‌شود تا رحم یک پوشش بافتی جدید ایجاد کند. درست مثل فرایندی که بعد از هر پریود تکرار می‌کند. به همین دلیل ممکن است بعد از کورتاژ پریود زنان زودتر یا دیرتر شروع شده یا در شدت خونریزی آن تغییراتی ایجاد شود.

علائم و نشانه های پریود بعد از سقط جنین

وقتی که فرد سقط جنین انجام می‌دهد، بدن مجبور است برخی از محتویات داخل رحم را از طریق واژن خارج کند. به همین دلیل یکی از علائم و نشانه های پریود بعد از سقط جنین، درد و گرفتگی شدید در ناحیه کمر و شم خواهد بود. ضمن اینکه ممکن است خون به همراه مایع رقیق و صورتی رنگی از واژن فرد خارج شود.

یکی دیگر از این نشانه‌ها، لکه بینی است؛ اما لکه‌بینی روزهای آخر پریود یا لکه‌بینی سقط جنین فرق دارد. مثلا ممکن است طولانی‌تر و بیشتر باشد که باز هم از طریق پدهای روزانه قابل کنترل خواهند بود. نکته مهم دیگری که وجود دارد این است که گاهی اوقات این نشانه‌های خاص ممکن است تا چند روز یا چند هفته ادامه داشته باشد.

به طور کلی مهم‌ترین علائم و نشانه های پریود بعد از سقط جنین عبارت‌اند از:

  • خونریزی شدیدتر از حالت عادی
  • خونریزی‌های مداوم و طولانی‌تر از همیشه
  • دردهای شدیدتر و ادامه‌دارتر در ناحیه شکم و کمر
  • خونریزی همراه با ترشحات بد بوی دیگر
  • ترشحات قهوه‌ای در برخی مواقع
  • حساسیت بالای سینه‌ها
  • لکه‌بینی‌های طولانی
  • به‌هم خوردن سیکل قاعدگی
  • عقب یا جلو شدن تاریخ اولین پریود

خوب است بدانید که در اکثر مواقع جای نگرانی نبوده و همه این نشانه‌ها طبیعی هستند؛ اما برای آسودگی خیال خود می‌توانید به پزشک متخصص مراجعه کنید. بعضی پزشکان ممکن است برای تسکین درد شدید زنان در پریود بعد از سقط از داروهای مسکن و آرام‌بخش استفاده کنند. همچنین توصیه مشترک اکثر پزشکان این است که در دوران قاعدگی بعد از سقط جنین، بهتر است از تامپون استفاده نکرده و به جای آن از انواع نوار بهداشتی استفاده کنند. چون استفاده از تامپون در چنین موقعیتی ممکن است باعث افزایش درد در فرد شود.

رابطه سقط جنین و پریود

بدن بانوان مختلف در مواجه با سقط جنین ممکن است واکنش‌های مختلفی از خود نشان دهند. یعنی علائم و نشانه های پریود بعد از سقط جنین در زنان مختلف به شکل متفاوتی ظاهر خواهد شد. اما به طور کلی برای اینکه چرخه قاعدگی فرد دوباره به حالت اول برگشته و ریتمی منظم پیدا کند، ممکن است به حدود یک ماه یا بیشتر زمان نیاز باشد. چون هورمون‌های بدن در زمان بارداری تغییر کرده و تا به حالت عادی بازگردند طول می‌کشد. پس اینکه فرد بعد از سقط جنین بلافاصله پریود شود، کمی غیرعادی خواهد بود. بنابراین قاعدگی بعد از انجام عمل مهمی مثل سقط جنین ممکن است دو تا شش هفته زمان ببرد!

به طور کلی مهم‌ترین دلایل پریودهای نامنظم و تغییر در سیکل قاعدگی بعد از کورتاژ و سقط جنین عبارت‌اند از:

  • آسیب دیدن رحم در حین فرایند کورتاژ
  • بافت باقی مانده در رحم
  • تغییرات هورمونی
  • چسبندگی رحم و سایر اندام‌های لگنی زنان

نتیجه‌گیری

اینکه علائم و نشانه های پریود بعد از سقط جنین در زنان تغییر کند، امری کاملا طبیعی بوده و جای نگرانی ندارد. خونریزی‌های شدید همراه با لخته خون، دردها و گرفتگی‌های عضلانی، تاخیر در زمان پریود و… جزو بارزترین این نشانه‌ها هستند. اکثر زنان حدود ۳ الی ۶ هفته بعد از سقط جنین، پریود می‌شوند. البته این زمان در بعضی از خانم‌ها ممکن است به ۸ هفته هم برسد، چون بدنشان به زمان بیشتری برای ریکاوری نیاز داشته است. با این وجود اگر احساس کردید که نشانه‌ها از حالت عادی خارج شده و حالتی غیرمعمول گرفته‌اند، حتما به یک پزشک متخصص زنان مراجعه کنید.

اشتراک گذاری!
گذاشتن یک نظر