بانوان در طول چرخه قاعدگی با تغییرات مختلف جسمی و روحی روبه‌رو می‌شوند. عوارضی مانند نفخ، گرفتگی عضلات و نوسانات خلقی در دوران پریودی کاملاً نرمال و طبیعی است. توجه داشته باشید که علاوه بر این علائم نشانه‌های دیگری نیز مانند استخوان‌درد، اسهال یا یبوست نیز در زمان پریودی وجود دارد. متخصصان علت بروز این عوارض را نوسانات هورمونی می‌دانند. در این مقاله از تافته قصد داریم علاوه بر بررسی علت استخوان درد در زمان قاعدگی روش‌های درمان آن را نیز به شما معرفی کنیم. با ما تا انتها همراه باشید.

علت احساس درد استخوان‌ها در زمان قاعدگی چیست؟

عبور از سیکل عادت ماهیانه و PMS برای بانوان با احساس درد در مفصل‌ها و استخوان‌ها همراه است. معمولاً اکثریت افراد جامعه علت این مشکل را تغییرات هورمونی بدن می‌دانند با این‌ وجود استخوان‌ درد علت‌های شایع دیگری نیز دارد. در ادامه به بررسی هر یک از این عوامل می‌پردازیم:

تغذیه نادرست

رژیم غذایی سالم و مصرف مواد غذایی دارای ویتامین‌های D و منیزیم تأثیر مهمی در حفظ سلامت استخوان‌ها دارند.

نوسان‌های هورمونی

عدم تعادل در هورمون‌های استروژن و پروژسترون با شروع دوره قاعدگی احساس درد در استخوان‌ها و مفاصل را به همراه دارد. در حقیقت با شروع خونریزی میزان استروژن تا حد زیادی کاهش پیدا می‌کند. عامل مهم در بروز درد در مفاصل کاهش میزان استروژن در بدن است که التهاب و احتباس مایعات را به همراه دارد.

اندومتریوز

رشد یک بافت شبیه به پوشش رحم در خارج از آن را اندومتریوز می‌گویند. اندومتریوز با ایجاد درد و التهاب‌های لگنی باعث احساس درد در ناحیه مفاصل زمان پریودی می‌شود.

پروستاگلاندین‌ها

پروستاگلاندین‌ یک ماده شیمیایی هورمونی در بدن است. این ماده شیمیایی با شروع دوره قاعدگی انقباض‌های رحمی را به دنبال دارد. با شروع پریود سطح پروستاگلاندین در بدن افزایش پیدا می‌کند که در نهایت احساس درد استخوان‌ها را به همراه دارد.

بیماری‌های زمینه‌ای

افراد مبتلا به بیماری‌های خودایمنی مانند آرتریت روماتوئید یا لوپوس بیشتر در معرض استخوان‌ درد قرار می‌گیرند. در واقع افزایش التهاب در بدن بخاطر نوسانات هورمونی باعث بروز این مشکل می‌شود.

آیا احساس درد در ناحیه لگن در طول دوره قاعدگی طبیعی است؟

قبل از شروع خونریزی در زمان قاعدگی برخی از بانوان با مشکل گرفتگی عضلات روبه‌رو می‌شوند. احساس در ناحیه لگن یک مشکل طبیعی است که معمولاً هر فرد آن را از ۱ تا ۲ روز تجربه می‌کند. توجه داشته باشید که زمان تخمک‌گذاری هم با احساس درد در ناحیه لگن همراه است. در واقع شما این درد موقتی را در نیمه دوره از چند دقیقه تا چند ساعت تجربه می‌کنید. در برخی موارد نادر ترشح مایعات از تخمدان‌ها همراه با آزادسازی تخمدان بالغ با احساس دردناکی همراه است.

برای احساس درد در ناحیه پا چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

دوران عادت ماهیانه برای بانوان با ریزش دیواره رحم و فشار به رگ‌های خونی همراه است. در چنین شرایطی میزان اکسیژن‌ رسانی به قسمت‌ها مختلف در بدن تا حد زیادی کاهش پیدا می‌کند. انقباض‌های رحم زمان پریود با احساس درد در ناحیه شکم و کمر همراه است. بخاطر اتصال رگ‌ها و بافت‌های خونی به یکدیگر درد ناحیه شکم به قسمت‌های ران، زانو و پاها نیز کشیده می‌شود.

چنین شرایطی شما احساس درد را از ۲ تا ۳ روز تجربه می‌کنید. توجه داشته باشید در صورت مشاهده درد شدید در طول دوران قاعدگی باید با پزشک متخصص مشورت کنید. وجود بیماری‌های مختلفی مانند روماتیسم، آرتریت و… نیز می‌تواند علت بروز پا درد باشد.

راهکارهای متفاوت برای کاهش و درمان استخوان درد در پریود

احساس درد در استخوان‌ها معمولاً به‌ صورت موقتی است که با تثبیت هورمون‌ها بعد از پایان دوره به اتمام می‌رسد. در ادامه چند راهکار خانگی برای کاهش استخوان‌ درد در زمان پریود به شما معرفی می‌کنیم:

ماساژ درمانی برای استخوان درد در دوران قاعدگی

ماساژ درمانی با استفاده از روغن‌هایی مانند نارگیل موجب افزایش جریان خون در بدن می‌شود. با افزایش جریان خون در بدن شما درد کمتری را احساس می‌کنید.

برقراری رابطه جنسی برای کاهش درد استخوان ها

قبل از هر چیز خوب است بدانید که پزشکان به‌ خاطر عوارض مختلف رابطه جنسی در دوران قاعدگی بانوان را از انجام آن منع می‌کنند. با این‌ وجود تجربه این رابطه کمک زیادی به کاهش درد در استخوان‌ها و مفاصل می‌کند.

کمپرس آب گرم

گرما درمانی تأثیر زیادی در کاهش انقباض عضله‌های رحم دارد و با افزایش جریان گردش خون درد استخوان‌ها را بهبود می‌دهد. همچنین دوش آب گرم نیز اثر بالقوه‌ای در کاهش درد دارد.

اصلاح رژیم غذایی

بانوان با اصلاح رژیم غذایی و اجتناب از مصرف شیرینی و کافئین می‌توانند تا حدود زیادی میزان درد خود را کاهش دهند. همچنین حفظ وزن مناسب اثر بالقوه‌ای در کاهش درد استخوان‌ها زمان پریودی دارد.

انجام تمرین‌های ورزشی ملایم

میزان ترشح اندروفین در حین انجام تمرین‌های ورزشی افزایش پیدا می‌کند. شما با انجام حرکات کششی ملایم و آرام در دوران قاعدگی باعث افزایش جریان خون در بدن و در نهایت تسکین دردهای خود می‌شوید.

استفاده از مسکن‌ها

مصرف داروهای ضدالتهابی مانند ایبوپروفن و داروهای ضدالتهابی غیر استروئید (NSAIDS) در کاهش درد و تورم بسیار مؤثر است. همچنین در برخی از موارد پزشک مصرف داروهای ضدبارداری هورمونی را توصیه می‌کند. در واقع مصرف این داروها با ایجاد تعادل هورمونی تأثیر زیادی در کاهش درد دارند.

کلام آخر

تجربه دوران قاعدگی برای بانوان با تغییرات هورمونی مختلفی همراه است که در نهایت باعث ایجاد علائم مختلفی مانند حالت تهوع، احساس درد در ناحیه شکم و کمر، احساس فشار در مفاصل و استخوان‌ها و… می‌شود. توجه داشته باشید که پریود موجب کاهش آهن در بدن می‌شود که در نهایت شما درد عضلانی و استخوانی بیشتری را تجربه خواهید کرد.

به‌ طور کلی احساس درد در استخوان‌ها زمان پریود طبیعی است و با راهکارهای ساده خانگی می‌توان آن را مدیریت کرد. با این‌ وجود در شرایطی که استفاده از راهکارهای خانگی برای کاهش درد شما مؤثر نباشد باید با یک پزشک متخصص مشورت کنید. در این مقاله هر آنچه که باید در مورد استخوان‌ درد پریود و راهکارهای درمانی آن بدانید برای شما بیان کردیم.

اشتراک گذاری!
گذاشتن یک نظر