ویروس‌های سرماخوردگی و آنفولانزا قدرت لازم برای ورود به هر بدنی را دارند. البته درصورتی که برخی تمهیدات مانند تزریق واکسن یا استفاده از نکات بهداشتی را سرلوحه زندگی قرار دهیم، مطمئنا کمتر به آن‌ها گرفتار خواهیم شد. گاهی اوقات این ویروس به سادگی میان افراد شیوع پیدا می‌کند و انجام کارهایی برای جلوگیری از شیوع میکروارگانیسم‌ها می‌تواند شما و خانواده‌تان را در امان نگه دارد.

آنفولانزا همچنین عوارض خفیفی را در بدن به وجود آورده و این رفته رفته حادتر می‌شود، به ویژه برای گروه‌هایی از جامعه مانند کودکان و افراد مسن که بیشتر در معرض این ویروس‌ها قرار دارند. خوشبختانه پیشگیری از سرماخوردگی و آنفولانزا چندان سخت نیست و نکاتی که در این مطلب از تافته به شما خواهیم گفت می‌تواند مؤثر باشد.

چطور می‌توان از آنفلوانزا پیشگیری کرد؟

در درجه اول تمیز و ضدعفونی کردن سطوح، تاثیر به‌سزایی در پیشگیری از آنفلوانزا و ویروس‌های سرماخوردگی دارد. دست و صورت شما از آن جایی که بیشترین تماس را با آلودگی‌ها دارند، باید مرتب با آب و صابون شسته شوند. اگر آب و صابون را برخی مواقع در اختیار ندارید، محلول‌های ضدعفونی کننده را به کار ببرید. با وجود تمام این راهکارها، واکسن آنفولانزا هرساله و به ویژه در فصل آن که تقریبا از ابتدای مهر تا آبان است باید تزریق شود تا احتمال ابتلا به این بیماری به حداقل برسد.

چه مراحلی برای پیشگیری از سرماخوردگی وجود دارد؟

بخاطر تفاوت سرماخوردگی با آنفولانزا، تفاوت‌هایی در علائم و در نتیجه شیوه‌های پیشگیری از آن وجود دارد. از جمله مراحل پایه و بسیار ساده جهت جلوگیری از انتشار میکروارگانیسم‌ها می‌توان به این موارد اشاره کرد:

  • شست‌وشوی مرتب و دقیق دست‌‎ها با آب و صابون یا محلول ذکر شده را تمرین کنید.
  • سطوحی که مرتبا در تماس با آن‌ها هستید، باید هرچند وقت یک‌بار کاملا تمیز و ضدعفونی شوند.
  • در زمان عطسه و سرفه از پوشاندن دهان و بینی خود با دستمال اطمینان حاصل کنید. بعد از استفاده از دستمال نیز حتما آن را در سطل زباله بیاندازید؛ زیرا احتمال ابتلای سایر افراد به این بیماری از این راه وجود دارد.
  • از عادات بهداشتی گوناگون برای کمک به مقابله با ویروس‌های سرماخوردگی بهره ببرید تا نه تنها خودتان، بلکه اطرافیان نیز همواره سالم باشند.

پیشنهاد مطالعه: ۹ دستورالعمل برای کمک به پیشگیری از آنفولانزا

شیوه‌های مراقبت در برابر آنفولانزای فصلی

ساز و کار آنفولانزای فصلی نسبت به سایر انواع آن متفاوت بوده و از آن نیز باید پیشگیری کرد. طبق گزارش‌های منتشر شده از سوی سازمان بهداشت جهانی، واکسیناسیون به عنوان بهترین راه محافظتی از این بیماری‌ها شناخته شده که بدن را تا حد زیادی مقاوم‌تر می‌کند. جدا از این که در زمان عطسه و سرفه باید جلوی دهان و بینی خود را گرفته و دستمال را در نهایت درون سطل زباله بیاندازید که توضیحاتی در این باره ارائه شد، تا جای ممکن از افراد مبتلا به این بیماری دور بمانید. برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید مقاله مربوط به هفت روش برای رعایت بهداشت و پاکیزگی در فصل سرماخوردگی و آنفولانزا را مطالعه نمایید.

همچنین در کنار استفاده از ضدعفونی کننده دست بر پایه الکل، از لمس کردن چشم‌ها، بینی و دهانتان خودداری کنید؛ زیرا احتمال تشدید علائم را افزایش می‌دهد. میکروارگانیسم‌های سطوحی مانند میزهای کنار تخت، سطوح دستشویی و حمام، کانترهای آشپزخانه و اسباب بازی‌های کودکان نسبت به جاهای دیگر بیشتر بوده و باید خیلی سریع تمیز شوند.

بهتر است این کار را با دستمال مرطوب ضدعفونی کننده، اسپری یا ضدعفونی کننده‌های همه کاره انجام دهید. به خاطر تفاوت در شیوه استفاده از این محلول‌ها، حتما روی بسته‌بندی آن را با دقت بخوانید تا تاثیر بیشتری روی سطوح داشته باشند.

از تماس با افراد بیمار تا جای ممکن دوری کنید. اگر فردی در منزل شما بیمار است، سعی کنید از وی در اتاقی جدا مراقبت کنید. وسایلی از این فرد مانند دستمال کاغذی و اقلام یکبار مصرف دیگر را حتما در سطل زباله بیاندازید.

سخن پایانی

به دلیل انتشار سریع آنفولانزا در سال‌های اخیر از طریق دست و سطوح گوناگون، رعایت مناسب بهداشت امری حیاتی برای کاهش ریسک ابتلا به این بیماری است. اگر شیوع بیماری در منطقه زندگی شما مشاهده شد، توصیه‌های بهداشت عمومی را جدی گرفته و از اماکن اجتماعی پرازدحام و شلوغ که امکان رعایت فاصله اجتماعی وجود ندارد، خودداری کنید.

اشتراک گذاری!
گذاشتن یک نظر