پریود و تجربه آن یکی از سختترین چالشهای زندگی بانوان محسوب میشود. فرایند سیکل قاعدگی بانوان معمولاً با دردهای جسمی و روحی فراوانی همراه است. به طور معمول بانوان در روزهای ابتدایی قاعدگی با مشکلات زیادی در انجام فعالیتهای روزمره خود روبهرو میشوند. بسیاری از علائم شایع مانند حالت تهوع، گرفتگی شکم، نفخ، تغییرات خلقی و… باعث حضور بانوان با علائم جسمی و روحی نامناسب در محیط کار میشوند.
توجه داشته باشید که اهمیت بهسلامت دوران قاعدگی و تأمین نیازهای مختلف بانوان در این بازه زمانی تأثیر فوقالعادهای در عملکرد کسب و کار و فعالیتهای روزانه شما دارد. در این مقاله از تافته به بررسی این مسئله میپردازیم که چگونه میتوان به بهترین وجه این دوران را مدیریت کرد. همچنین راهکارهایی را به شما معرفی میکنیم تا با شرایط بهتری زمان قاعدگی در اجتماع حضور پیدا کنید.
فهرست مطالب
فهرست مطالب
آشنایی با مراحل مختلف چرخه قاعدگی
با شروع سیکل عادت ماهیانه از ۱۰ تا ۱۴ روز بعد تمایل بانوان برای انجام فعالیتهای روزمره و اکتشاف چیزهای جدید افزایش پیدا میکند. در واقع این شرایط که آن را دوره فولیکولار مینامند مناسبترین زمان برای انجام کارهای خارق العاده و بزرگ در زندگی محسوب میشود. همچنین روز ۱۵ تا ۱۷ قاعدگی که در مقایسه با دورههای دیگر کوتاهتر است دوره تخمکگذاری نامیده میشود.
در دوران تخمک گذاری بانوان تمایل زیادی به انجام کارهای گروهی و برقراری ارتباطات اجتماعی دارند. خوب است بدانید که از روز ۱۸ تا ۲۸ پریودی با شروع دوره لوتئال دوران طلایی برای بانوان آغاز میشود. در این دوران بانوان نه تنها از تمرکز خوبی برای انجام کارها برخوردار هستند بلکه مدیریت خوبی نیز دارند.
متخصصین مناسبترین زمان برای ارزیابی عملکرد را روزهای اول تا پنجم پریود یا همان فاز قاعدگی میدانند. در واقع این دوران ارتباط موثری بین نیم کره راست و چپ مغز برقرار است که عملکرد شما را تاحدود زیادی افزایش میدهد. در واقع بانوان با بررسی سیکل قاعدگی گذشته خود و توجه به تجربیات ماه قبل میتوانند بهترین برنامهریزی را داشته باشند.
آیا تغییرات هورمونی برای اشتغال و فعالیتهای روزانه بانوان مفید است؟
تحقیقات علمی ثابت میکنند که هورمونهای استروژن و پروژسترون اثر فوق العادهای در سلامت سیستم اعصاب و روان بانوان دارد. پیشتر مراحل مختلف چرخه قاعدگی را برای شما بیان کردیم. در واقع بانوان با آگاهی از فرایند مختلف چرخه قاعدگی و مدیریت شرایط جانبی مانند حفظ تغذیه سالم میتوانند بازدهی خود را افزایش دهند و اثرات منفی این دوره را کنترل کنند.
لازم به ذکر است که آگاهی بانوان از چرخههای قاعدگی و شناخت تواناییهای فردی باعث بهرهوری و عملکرد بهتر در طول زندگی میشود. جالب است بدانید که در کشورهای ژاپن، کره و اسپانیا مرخصیهای دوران پریود را برای بانوان در نظر میگیرند.
معرفی راهکارهای طلایی برای مدیریت دوران قاعدگی در محل کار
در این بخش راهکارهای مؤثر برای مدیریت دوران قاعدگی در محل کار را برای شما معرفی میکنیم. این راهکارها عبارتاند از:
همراه داشتن کیسه آب گرم
یکی از آزاردهندهترین دردهای دوران پریود احساس درد در ناحیه شکم است. معمولاً شکم درد زمان قاعدگی با گرمشدن کاهش پیدا میکند. شما با همراه داشتن یک کیسه آب گرم میتوانید تا حدود زیادی احساس درد را در محل کار کاهش دهید.
تغذیه مناسب
استفاده از تغذیه مناسب و تأمین نیازهای مختلف بدن در طول ماه از طریق ویتامینها و مواد معدنی مشکلات جسمی و روحی دوران قاعدگی را تا حد زیادی کاهش میدهد. بانوان زمان قاعدگی در محل کار با استفاده از مغزها، لقمههای کوچک، نوشیدنیهای گرم و… میتوانند تا حد زیادی شرایط را کنترل کنند.
استفاده از پد بهداشتی
استفاده از پد بهداشتی مرغوب و ضخیم برای شما احساس اطمینان و راحتی را به دنبال دارد. در واقع شما با استفاده از نوار بهداشتی باکیفیت تافته هر چند ساعت یکبار میتوانید این دوران را به راحتی طی کنید.
استفاده از مسکن
استفاده از قرصهای مسکن به خصوص در روزهای ابتدایی زمان قاعدگی تأثیر زیادی در کاهش دردهای ناحیه شکم و کمر دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر به شما پیشنهاد میکنیم، مقاله مربوط به انواع قرص مسکن درد پریود را مطالعه نمایید.
درخواست مرخصی یا دورکاری
اگر شغل شما قابلیت دورکاری را دارد میتوانید برای کاهش فشار در این دوران از این موقعیت استفاده کنید. همچنین اگر احساس درد شدید دارید بهتر است برای استراحت درخواست مرخصی بدهید.
یک مدیر خوب در دوران قاعدگی بانوان دارای چه ویژگیهایی است؟
آمارهای به دست آمده نشان میدهد که ۴۹ درصد از بانوان از صحبت درباره پریود خود در محل کار احساس ناخوشایندی دارند. توجه داشته باشید که قاعدگی یک جنبه طبیعی از زندگی بانوان است. سازمانها، موسسات و سیاستهای دولتی باید با ایجاد یک محیط سالم و منعطف به بانوان برای ارائه بهترین عملکرد خود کمک کنند.
یک مدیر خوب و متخصص که دارای درک درستی از شرایط طبیعی بدن بانوان باشد دارای ویژگیهای زیر است:
- با فراهمسازی محیط مناسب فضا را برای صحبت در مورد سلامت دوران قاعدگی برای افراد فراهم میکند.
- محصولات بهداشتی موردنیاز برای دوران قاعدگی مانند نوار بهداشتی، قرص، کیسه آب گرم و… را در اختیار کارکنان قرار میدهد.
- برای کاهش استرس و بهبود عملکرد بانوان برای آنهای مرخصی یا دورکاری در نظر میگیرد.
- با ایجاد فضایی مانند اتاق استراحت به بانوانی که علائمی مانند سردرد، حالت تهوع و… دارد کمک میکند.
- با برگزاری کارگاههای آموزشی در مورد علائم قاعدگی به همه کارکنان فارغ از جنسیت راههای همدلی و مدیریت این دوران را میآموزد.
سخن پایانی
مهمترین اصل در دوران قاعدگی پذیرش این خصلت زنانه و عدم شرمساری از آن است. رعایت این نکته و توجه به نرمال بودن آن تا حدود زیادی در حفظ آرامش شما مؤثر است. همچنین مسئله آموزش و فرهنگ سازی نقش بسیار مهمی در بهبود شرایط بانوان در محیط کار در زمان پریود ایفا میکند. در این مقاله ضمن بررسی مختصری از چرخههای مختلف قاعدگی راهکارهای موثر و ویژگیهای یک مدیر خوب در دوران قاعدگی نیز ذکر شد. امید است که مطالعه این مطالب به شما در کنترل شرایط کمک کند.