نه تنها خودتان نکات پیشگیری از سرماخوردگی و آنفولانزا را رعایت می‌کنید، بلکه باید در گوشزد کردن آن‌ها به خانواده یا دوستانتان هم کوشا باشید. این فرهنگ‌سازی قطعا سبب کاهش شیوع این بیماری‌ها در جامعه می‌شود و کشوری سالم‌تر خواهیم داشت. البته امکان دارد دلایلی باعث بروز سرماخوردگی یا آنفولانزا در شما یا اطرافیانتان شده باشد که به تمام آن‌ها در این مطلب کوتاه رسیدگی می‌شود.

شیوه درمان سرماخوردگی به ساده‌‌ترین شکل ممکن

درصورت ابتلا به سرماخوردگی باید در درجه اول میزان مصرف مایعات گرم یا سرد را افزایش دهید. این کار مانع از خشکی بینی و گلوی شما می‌شود. متاسفانه بسیاری از سرماخوردگان از انجام این کار اجتناب کرده و در نتیجه تاخیر در روند بهبودی آن‌ها رخ خواهد داد. درکنار آن زمان بیشتری را به استراحت کردن پرداخته و تا جای ممکن مدرسه، دانشگاه یا سرکار نروید.

اگر احساس گرفتگی بینی دارید و تنفس برایتان دشوار شده است، امکان تهیه قطره‌های نمکی بینی از داروخانه‌ها و استفاده از آن‌ها وجود دارد. اگر هم نیاز به مراجعه پزشک نمی‌بینید، باید گفت برخی داروهای سرماخوردگی بدون نسخه پزشک در داروخانه‌ها قابل تهیه هستند که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. البته قبل از دادن آن‌ها به کودکان یا درصورت باردار بودن خود حتما باید با پزشک مشورت کنید.

شیوه درمان آنفولانزا چگونه است؟

بعد از رفتن به مطب، پزشک تشخیص می‌دهد که ویروس موجود در بدن شما از نوع سرماخوردگی است یا آنفولانزا! اگر مبتلا به آنفولانزا هستید و علائم آن را در خود حس می‌کنید، از نکات این بخش غافل نشوید:

  • رفتن به کار، مدرسه، دانشگاه، فروشگاه، رویدادهای اجتماعی و سایر تجمعات خودداری کرده و انجام امور مهم را به دیگران بسپارید. به یاد داشته باشید قرنطینه و استراحت کردن بهترین درمان برایتان هستند.
  • دست‌هایتان را همواره با آب و صابون بشویید و اگر به آن دسترسی ندارید، بهتر است از محلول‌های ضدعفونی که در مراکز بهداشتی به فروش می‌رسند، بهره ببرید.
  • در زمان سرفه و عطسه حتما جلوی بینی و دهان خود را با دستمال یا آستین خود بگیرید تا از انتقال ویروس به دیگران خودداری کرده باشید.
  • برای جلوگیری از کم آب شدن بدن، مایعات شفاف نظیر آب، سوپ و نوشیدنی‌های ورزشی را از یاد نبرید. اگر نوزاد شما مبتلا به این بیماری شد، نوشیدنی‌های الکترولیت را به او بدهید تا تاثیرش را در درمان شاهد باشید.
  • تب‌بر یا مسکن‌ها که آن را با نام‌های استامینوفن یا ایبوپروفن نیز می‌شناسند، راهی سریع برای درمان به شمار می‌روند.
  • حداقل تا یک روز بعد از این که نشانه‌های تب را در خود یافتید، در منزل بمانید. این مقطع از بیماری بسیار حساس بوده و امکان ابتلا به بیشترین حد خود می‌رسد.

پیشنهاد مطالعه: هفت روش برای رعایت بهداشت و پاکیزگی در فصل سرماخوردگی و آنفولانزا

علائم ابتلا به آنفولانزا

بسیاری از افراد در تفکیک سرماخوردگی و آنفولانزا به خوبی عمل نکرده و بعضا آن‌ها را با هم اشتباه می‌گیرند. جدا از مراجعه به پزشک در تشخیص نوع بیماری، با بررسی علائمتان نیز می‌توانید آن را تعیین کرده تا درمان بهتری را برایش در نظر بگیرید. مادران نوزادانی که به آنفولانزا مبتلا می‌شوند، نیازی به توقف در شیر دادن به کودک خود نداشته و می‌توانند آن را ادامه دهند. البته آن‌ها باید حواسشان باشد که روی فرزند خود عطسه یا سرفه نکنند. برخی علائم مهم این بیماری که در صورت بروز بهتر است به پزشک مراجعه کنید، عبارتند از:

  • وقوع ایراد در تنفس یا درد در قفسه سینه
  • تغییر رنگ در لب‌ها، به‌خصوص به ارغوانی یا آبی
  • استفراغ و ناتوانی در حفظ مایعات در معده
  • نشانه‌هایی از کم شدن آب بدن مانند سرگیجه در زمان بلند شدن یا ناتوانی در دفع ادرار به‌صورت همیشگی

بیشتر بدانید: چند راهکار برای پیشگیری از آنفولانزا

بسته لوازم مراقبت‌های سرماخوردگی و آنفولانزا چیست؟.

بهترین راه درمان و پیشگیری از ابتلا به آنفولانزا، تزریق واکسن است که کاربران زیادی در این روزها آن را سرلوحه قرار می‌دهند. بنابراین از تزریق سالانه آن بخصوص در ماه‌های مهر و آبان که به فصل آنفولانزا معروف هستند، مطمئن شوید. جدا از آن می‌توانید بسته لوازم مراقبت‌های سرماخوردگی و آنفولانزا تهیه کرده و همواره آن را در اختیار داشته باشید.

این بسته باید شامل مایعات شفاف، استامینوفن یا ایبوپروفن برای تب و درد، دستگاه بوخور سرد برای فرزندان، صابون و محلول ضدعفونی کننده دست و دستمال‌های مرطوب و ضدعفونی کننده هستند. البته ضدعفونی‌کننده‌های همه کاره و اسپری ضدعفونی کننده برای کاهش میزان میکروارگانیسم‌ها در سطوح خانه یا مکان‌های دیگر نیز از کلیه مراکز بهداشتی قابل خریداری هستند.

سخن پایانی

با این که در این روزها ابتلا به بیماری‌هایی مانند سرماخوردگی و آنفولانزا آنقدر چالش‌برانگیز نبوده و با استراحت و گذر زمان مشکل حل می‌شود، اما حقیقتا وقت زیادی برای بهبودی از شما می‌گیرد. بنابراین به جای درمان، در ابتدا به دنبال راهکارهایی برای پیشگیری از این بیماری‌ها باشید. اگر راه مهم و کاربردی جهت پیشگیری می‌شناسید، حتما آن را در این صفحه از تافته با دیگران به اشتراک بگذارید.

اشتراک گذاری!
گذاشتن یک نظر