پریود یک فرایند طبیعی و شگفت‌انگیز در بدن بانوان است که به طور طبیعی هر ماه اتفاق می‌افتد. بسیاری از بانوان با شنیدن واژه عادت ماهیانه درد و تحمل شرایط سخت در ماه را به یاد می‌آورند؛ اما باید بدانید که قاعدگی بدن بانوان را در برابر بسیاری از بیماری‌ها مقاوم می‌کند و نقش مؤثری در سلامت جسمی و روحی بانوان دارد.

نوسانات هورمونی مختلف که در بدن رخ می‌دهد و فرایند پریود شدن را به دنبال دارد برای حفظ سلامت قلب و عروق، توانایی تولیدمثل و فرزندآوری، استحکام استخوان‌ها، اخلاق و روحیه فرد و… نقش حیاتی دارند. در واقع باید گفت پریود شدن نشانه‌ای از سلامت و تعادل هورمون‌های بدن است و جالب است بدانید اغلب بانوانی که به بیماری‌های هورمونی مبتلا هستند معمولاً قاعدگی‌های نامنظمی دارند. با ما همراه باشید تا در ادامه با فواید پریودی و تأثیرات آن بر سلامتی جسمی و روحی آشنا شویم.

فایده پریود شدن چیست؟

معمولاً تمامی بانوان از سن ۸ تا ۱۵ سالگی عادت ماهیانه را تجربه می‌کنند. پریود شدن برای خانم‌ها نشانه‌ای از بلوغ بدن است. بعد از شروع زمان قاعدگی یک خانم قادر به تولید مثل و تخمک‌گذاری است. پریود شدن به معنای تعادل هورمون‌ها در بدن است. زمانی که هورمون‌های بدن تعادل داشته باشند فرد میزان بالایی از انرژی را دارد و به تبع آن علاقه‌مندی زیادی برای برقراری رابطه جنسی دارد.

قاعدگی نامنظم نشانه‌ای از عدم تعادل هورمون‌ها و دیگر بیماری‌ها است. درحقیقت عادت ماهیانه به بانوان در تصمیم‌گیری‌های بهداشتی آگاهانه و افزایش سلامتی روحی و روانی آن‌ها کمک می‌کند. چرخه پریود ۲۸ روزه است و منظم بودن آن نقش موثری در افزایش سلامتی فرد دارد و در صورتی که قاعدگی‌های نامنظمی دارد باید برای تنظیم آن فورا به یک پزشک مراجعه کنید.

مهم‌ترین فایده‌های پریود در سلامت بانوان چیست؟

در حال حاضر فرایند قاعدگی و اثرات ویژه‌ای که بر سلامت بانوان دارد توجه بسیاری از متخصصان علم پزشکی را به خود جلب کرده است. رنگ خون پریود، زمان قاعدگی، بوی خون و… عوامل مهم در تشخیص بسیاری از بیماری‌ها هستند. بانوان باید از مصرف خودسرانه داروهای ضدبارداری هورمونی پرهیز کنند؛ زیرا سرکوب عادت ماهیانه باگذشت زمان باعث بسیاری از بیماری‌ها و ناباروری می‌شود.

مهم‌ترین فایده‌های عادت ماهیانه به شرح زیر است:

افزایش کیفیت پوست و مو

هورمون‌های بانوان نقش زیادی در زیبایی آن‌ها دارد. روز اول قاعدگی میزان استروژن در بدن بسیار کم است و به همین دلیل اغلب بانوان در روزهای اول قاعدگی ناراحت، هیجانی و افسرده هستند. باگذشت زمان و ترشح اندورفین در بدن و بالابودن رفتن استروژن شما احساس شادی و هوشیاری دارید. ترشح هورمون استروژن و تعادل آن در بدن تأثیر زیادی در انرژی زنانه و جذاب بودن شما دارد.

علاوه بر این‌ها هورمون استروژن بر نحوه کنترل مغز بر احساسات دارد و به همین با به تعادل رسیدن این هورمون از میزان استرس و اضطراب شما کم می‌شود. برای این تغییرات هورمونی است که صورت بانوان در زمان قاعدگی صاف و نرم می‌شود و درخشندگی بالایی دارد.

افزایش طول عمر

زمان قاعدگی میزان ترشح آهن در بدن افزایش پیدا می‌کند و این یکی از دلایلی است که بگوییم روند پریود شدن پیری را در بانوان کند می‌کند و آن‌ها را جوان و سرزنده نگه می‌دارد. کاهش میزان آهن در بدن تأثیر زیادی در کاهش بیماری‌های قلبی و روند سکته مغزی دارد. راز عمر طولانی‌تر زنان نسبت به مردان نیز به همین دلیل است.

نشانه‌ای از بروز بیماری‌های احتمالی

بانوان باید در مواظبت از بدن خود بسیار حساس باشند. پریود شدن توانایی هشدار برای بیماری‌های مختلف را دارد. بو، رنگ و میزان خونریزی قاعدگی برای تشخیص وضعیت سلامت بدن عوامل مهمی هستند. قاعدگی‌های نامنظم، عدم پریود شدن در طول ماه و یا پریودهای طولانی‌مدت درباره وجود مشکلی در بدن به بانوان هشدار می‌دهند.

افزایش سطح رضایت جنسی

برخی از مردان تمایل زیادی به برقراری رابطه جنسی در زمان پریود بانوان دارند. عادت ماهیانه نقش مؤثری در افزایش رضایت جنسی و ایجاد تجربه‌های جدید دارد. بانوان در طول پریود خود اشتیاق زیادی به برقراری رابطه جنسی دارند؛ زیرا در زمان قاعدگی ناحیه تناسلی بانوان میزان بالایی از حساسیت را دارد و این موضوع در رسیدن به ارگاسم و افزایش لذت بیشتر کمک می‌کند.

پاک‌سازی بدن

در حال حاضر مصرف نوشیدنی‌های پاک‌کننده بدن و سم‌زدا بسیار محبوبیت پیدا کرده است. این در حالی است که بدن بانوان با فرایند عادت ماهیانه به طور طبیعی و منظم بدن را پاک‌سازی می‌کند. زمان پریود بدن به طور طبیعی آهن اضافی را از بدن خارج می‌کند و با این روش از بیماری‌های قلبی جلوگیری می‌شود. با وجود این خوب است بدانید برای بانوانی که به‌خاطر قاعدگی دچار سرگیجه می‌شوند مصرف مکمل‌های آهن بسیار مفید است.

حفظ سلامت و استحکام استخوان‌ها

پریود شدن نقش مهمی را در سلامتی استخوان‌ها دارد. سه هورمون جنسی تستوسترون، پروژسترون و استروژن عوامل مهمی در سلامتی استخوان‌های بدن هستند. به‌علاوه این هورمون‌ها با برقراری تعادل در بین سایر هورمون‌های مهم از جمله تیروئید، انسولین و دیگر هورمون‌های استرس نقش مهمی را ایفا می‌کنند.

در حقیقت می‌توان گفت که استخوان‌ها یک اندام تولیدکننده هورمون یا یک اندام غدد درون‌ریز است که اگر تعادل آن با اختلال روبه‌رو شود می‌تواند پریود را با بی‌نظمی مواجه کند؛ بنابراین با اختلال در عملکرد قاعدگی می‌توان تشخیص داد که ممکن است استخوان‌سازی همگام با تجزیه استخوان‌ها نباشد.

حفظ وزن سالم

بافت چربی که در اطراف کمر وجود دارد کارایی شبیه به یک اندام غدد درون‌ریز دارد. این بافت وظیفه تولید استروژن و لپتن را به عهده دارد. فرایند پریود منظم تأثیر زیادی در تعادل وزنی بانوان دارد. زمانی که در بدن مقاومت به انسولین و غلبه استروژن باشد بدن با بی‌نظمی در عادت ماهیانه و اضافه‌وزن روبه‌رو می‌شود.

خوب است بدانید که تجربه اضطراب و استرس بیش از حد، داشتن رژیم غذایی سنگین و تمرین‌های سخت عوامل ایجاد پریود نامنظم و حتی عدم قاعدگی است.

سخن پایانی

بر خلاف تصور عامه پریود شدن یک فرایند مفید و سودمند برای بدن است. بانوان در این دوره برای بهره‌وری هرچه بیشتر از این فرایند طبیعی نیاز به یک‌سری از خودمراقبتی‌های ضروری دارند. از جمله مراقبت‌های بهداشتی مانند استفاده از نوار بهداشتی تأثیر زیادی در کاهش استرس و افزایش بهداشت شما دارد.

بانوان باید پریود شدن را جدی بگیرند و در صورت مشاهده هر بی‌نظمی در فرایند آن به یک پزشک مراجعه کنند. در این مقاله در مورد مهم‌ترین فواید قاعدگی و تأثیرات آن بر سلامتی شما توضیح دادیم. امید است که مطالعه مطالب گفته شده در افزایش آگاهی و سلامت شما اثرگذار باشد.

اشتراک گذاری!
گذاشتن یک نظر