پریود یکی از اتفاقات مهمی است که در زندگی بانوان از سن ۱۲ سالگی تا زمان پیری و رسیدن به سن یائسگی ادامه دارد. در طول دوره قاعدگی بدن تغییرات مهمی را تجربه می‌کند. علاوه بر نظم سیکل پریود، تغییر در میزان خونریزی و میزان احساس درد باید به رنگ خون پریود هم توجه کرد. رنگ خون پریود متفاوت است و هر رنگ معنای خاصی دارد.

رنگ‌های قرمز روشن تا رنگ‌های تیره‌تر هر کدام به‌عنوان یک نشانه از وضعیت سلامتی یا مشکلات بانوان محسوب می‌شود. در این مقاله از تافته با بررسی و شناخت رنگ‌ها به شما کمک می‌کنیم تا از وضعیت سلامتی و بدن خودآگاه باشید. با ما تا انتها همراه باشید.

انواع رنگ خون پریود

یکی از اصلی‌ترین نکاتی که در زمان قاعدگی باید به آن توجه شود رنگ خون پریود محسوب می‌شود. رنگ خون پریود اطلاعات مهمی را در مورد سلامتی در اختیار شما قرار می‌دهد. در این قسمت معنای مختلف رنگ‌های خون پریود را به شما معرفی می‌کنیم:

رنگ قرمز روشن

با آغاز دوران قاعدگی رنگ خون قرمز روشن است. رنگ قرمز روشن نشان‌دهنده خون تازه خارج شده از رحم است که با سرعت از واژن عبور می‌کند. زمانی که شما دچار درد و انقباض‌های رحمی هم هستید احتمال این که رنگ خون قرمز باشد وجود دارد. انقباض‌های رحمی موجب تسریع جریان خون می‌شود.

رنگ نارنجی

مشاهده رنگ خون نارنجی در زمان قاعدگی طبیعی نیست و باید توسط یک پزشک علت آن تشخیص داده شود. رنگ نارنجی نشانه‌ای از وجود عفونت در واژن است. در صورت داشتن علائم دیگری مانند خارش و بوی بد در واژن به همراه رنگ نارنجی خون باید فوراً برای درمان آن اقدام کنید.

خون پریود قهوه‌ای و سیاه، قرمز تیره

این احتمال که خون قدیمی به رنگ‌های قهوه‌ای، سیاه و قرمز تیره دیده شود وجود دارد. به‌طورکلی در طول عادت ماهانه با نزدیک‌شدن به اتمام دوره رنگ خون به‌مرور تیره خواهد شد. وجود لکه یا مشاهده خونریزی به رنگ قهوه‌ای بعد از زایمان برای بانوان طبیعی است. در چنین شرایطی بانوان برای حفظ بهداشت خود می‌توانند از پد بعد از زایمان استفاده کنند.

همچنین در شرایطی که واژن به‌خاطر وجود موانع فیزیکی در درون یا اطراف آن دچار انسداد شود رنگ خون پریودی را سیاه مشاهده می‌کنید. انسداد واژن به دلایل متفاوتی مانند وجود تومور، زخم‌های داخلی، تنگی دهانه رحم و سپتوم واژن رخ می‌دهد. توجه داشته باشید که گاهی مشاهده رنگ خون قهوه‌ای یا قرمز تیره نشانه‌ای از بارداری اولیه محسوب می‌شود.

رنگ صورتی

رنگ صورتی در خونریزی قاعدگی گاهی در ابتدا یا پایان دوره پریود مشاهده می‌شود. مشاهده رنگ صورتی گاهی به دلیل وجود یک اختلال هورمونی است. گاهی اوقات ممکن است به دلیل وجود خراش در واژن هم‌زمان با رابطه جنسی یا حین دوره قاعدگی ترشحات واژن با خون مخلوط شده و رنگ صورتی به خود بگیرند.

وجود خون صورتی در زمان بارداری نشانه‌ای از سقط‌جنین محسوب می‌شود. همچنین وجود عواملی مانند کم‌خونی، کاهش وزن و رژیم غذایی نامناسب می‌تواند باعث شود تا خون، رنگ صورتی داشته باشد.

آیا تفاوت رنگ خون در ابتدا و انتهای قاعدگی طبیعی است؟

رنگ خون متفاوت در ابتدا و انتهای دوره قاعدگی و در زمان‌های مختلف زندگی متفاوت و طبیعی است. تغییرات مختلف در رنگ خون بستگی به مدت‌زمان ماندن در رحم و شدت‌جریان خون دارد. در روزهای آغاز خونریزی قاعدگی در روزهای اول پریود به رنگ قرمز روشن است و سریع‌تر اتفاق می‌افتد. با نزدیک‌شدن به روزهای پایانی سیکل قاعدگی و کندشدن جریان خون‌رنگ آن به‌تدریج به سمت قهوه‌ای می‌رود که این یک فرایند کاملاً طبیعی است.

کدام یک از رنگ‌های خون را باید خطرناک دانست؟

همان‌طور که گفته شد رنگ خون پریود نشانه‌ای از وضعیت سلامتی در بدن بانوان است. بانوان با مشاهده رنگ‌های غیرمعمول مانند رنگ نارنجی باید فوراً به یک پزشک مراجعه کنند و برای درمان اقدام کنند. رنگ نارنجی خون عادت ماهانه نشانه‌ای از وجود عفونت محسوب می‌شود.

رنگ قرمز خون نشانه‌ای از خون تازه خارج شده از رحم است. این در حالی است که رنگ قهوه‌ای به‌عنوان یا نشانه از خون قدیمی در نظر گرفته می‌شود که با خارج‌شدن از بدن به سمت اکسیدشدن حرکت می‌کند. همچنین رنگ سیاه خون عادت ماهیانه به‌عنوان یک نشانه از تجزیه طبیعی خون در زمان‌های خاص از پریود است.

مشاهده خون لخته در پریود نشانه چیست؟

قبل از هر چیز باید بدانید که مشاهده خون لخته در زمان عادت ماهیانه طبیعی و معمول است. اما گاهی اوقات وجود لخته در خونریزی هشدار برای یک بیماری زمینه‌ای محسوب می‌شود. لخته خون یک بخش از سیستم دفاعی بدن است که بافت ژله‌ای آن جلوی خونریزی بیش از حد را می‌گیرد. توجه داشته باشید که وجود لخته‌های بزرگ و زیاد نشانه‌ای از فیبروم محسوب می‌شود.

چه شاخص‌هایی در تغییر رنگ خون پریود اثرگذار هستند؟

تغییر رنگ خون پریود تحت‌تأثیر شرایط و عوامل مختلفی رخ می‌دهد. برخی از شرایط تغییر رنگ خون کاملاً طبیعی است و برخی دیگر نشانه‌ای از یک بیماری در نظر گرفته می‌شود. در واقع استرس و اضطراب، عفونت باکتریایی در واژن و اختلالات هورمونی از جمله اصلی‌ترین عوامل در تغییر رنگ خون پریود محسوب می‌شوند.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

بانوان درصورتی‌که در طی چندین دوره تغییرات رنگ خون را در کنار علائم دیگر مشاهده کنند باید حتماً با یک پزشک متخصص در این زمینه مشورت کرده و برای درمان اقدام کنند. علاوه بر تغییر رنگ خون علائم دیگری مانند چرخه نامنظم پریود، عدم قاعدگی برای مدت طولانی، مشاهده لخته‌های خون بزرگ، خونریزی شدید و… نیاز به مراجعه به پزشک و درمان دارند.

کلام آخر

در این مقاله از تافته در مورد رنگ خون قاعدگی، معنای هر رنگ و عوامل اثرگذار بر آن صحبت کردیم. پریودیک فرایند مهم در زندگی بانوان است و کلیه علائم و نشانه‌های آن باید جدی گرفته شود. بانوان با مشاهده هر گونه تغییری در سیکل قاعدگی و علائم باید به پزشک مراجعه کنند و از مصرف خودسرانه داروها به‌شدت پرهیز شود.

گذاشتن یک نظر