آنفلوانزا به‌عنوان یکی از بیماری‌های ناشی از ویروس شناخته می‌شود که از طریق قطرات کوچک هنگام سرفه، عطسه یا صحبت کردن از فردی به فرد دیگر منتقل می‌شود. بنابراین آنفولانزا به‌عنوان بیماری شناخته می‌شود که قدرت سرایت بسیار بالایی دارد. برخی از افراد سرماخوردگی را با آنفلوانزا اشتباه می‌گیرند. درصورتی‌که این دو بیماری با یکدیگر تفاوت‌های بسیاری دارند. شناخت تفاوت فلو و سرماخوردگی بسیار اهمیت داشته و در درمان بهتر و سریع‌تر بیماری بسیار کمک‌کننده است. در ادامه این مقاله از تافته به بررسی تفاوت آنفلوانزا و سرماخوردگی پرداخته و تفاوت‌های فلو و سرماخوردگی را بیان خواهیم کرد.

آنفلوانزا چه علائمی دارد؟

شناخت علائم آنفلوانزا سبب می‌شود که شما بتوانید این بیماری را راحت‌تر تشخیص داده و آن را با سرماخوردگی اشتباه می‌گیرند. شناخت علائم آنفلوانزا سبب می‌شود که شما با مصرف دارو و برخی نکات دیگر بتوانید روند بهبودی خود را سرعت ببخشید. ازجمله مهم‌ترین علائم آنفلوانزا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • گلودرد
  • آبریزش و گرفتگی بینی
  • درد و ناراحتی عضلانی
  • گلودرد و سرفه

چگونه از ابتلا به آنفلوانزا پیشگیری کنیم؟

احتمالا شما اصطلاح پیشگیری بهتر از درمان است را شنیده‌اید. آنفلوانزا با وجود اینکه به عنوان یک بیماری رایج شناخته می‌شود، اما علائم آن ممکن است تا چند روز سبب آزار شما شده و بسیاری از کارهای شما را مختل کند. بنابراین بهتر است با رعایت مواردی از این بیماری پیشگیری کنید. استفاده روزانه از اسپری‌ها و دستمال مرطوب‌های ضدعفونی کننده تا حد بسیاری سبب از بین بردن ویروس‌ها و باکتری‌ها شده و شما را از این بیماری‌ها حفظ می‌کند. همچنین برای پیشگیری از سرایت آنفلوانزا توجه به نکات زیر بسیار اهمیت دارد:

  • تزریق واکسن آنفلوانزا
  • شست‌وشو دست‌ها با آب و صابون
  • ضدعفونی سطوح به صورت مرتب

چرا توجه به تفاوت سرماخوردگی و آنفلوانزا اهمیت دارد؟

برخی افراد با بروز علائمی مانند سرفه و عطسه به صورت خودجوش به تجویز دارو برای خود می‌پردازند. درصورتی که این کار اشتباه بوده و سبب مقاوم شدن ویروس‌ها به برخی داروها خواهد شد. بنابراین مراجعه به پزشک و تشخیص سرماخوردگی یا آنفلوانزا برای تجویز دارو بسیار اهمیت دارد. سرماخوردگی و آنفلوانزا با یکدیگر تفاوت‌های بسیاری دارند. به عنوان مثال علائم آنفلوانزا شدیدتر بوده و با سرعت بیش‌تری ظاهر می‌شود. در ادامه به بررسی تفاوت فلو و سرماخوردگی می‌پردازیم تا بتوانید در صورت مواجه شدن با هر یک از علائم از دوره بیماری خود را به صورت بهتر و با سرعت بیش‌تری عبور کنید.

پیشنهاد مطالعه: هفت روش برای رعایت بهداشت و پاکیزگی در فصل سرماخوردگی و آنفولانزا

تب شدید از مهم‌ترین علائم بروز آنفلوانزا

برخی از افراد در هنگام ابتلا به آنفلوانزا به تب دچار می‌شوند. البته در زمان سرماخوردگی نیز بروز تب در برخی افراد دیده خواهد شد. البته تبی که در سرماخوردگی رخ می‌دهد، بسیار خفیف‌تر از آنفلوانزا است. تب سبب افزایش دما بدن به میزان ۳۷.۷ تا ۳۸.۸ درجه سانتی‌گراد یا بالاتر خواهد شد. کودکان درگیر آنفلوانزا با علائم شدیدتری از تب مواجه خواهند شد. همچنین کودکان در زمان سرماخوردگی نیز با شدت بیش‌تری دچار تب می‌شوند.

احساس خستگی و ضعف

از دیگر علائم رایج آنفلوانزا می‌توان به احساس خستگی و ضعف تا چند هفته اشاره کرد. این احساس خستگی معمولا تا سه هفته به طول می‌انجامد. البته در افراد سالمند و افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، ممکن است بیش از سه هفته با خستگی و ضعف مواجه شوند. این درحالی است که افراد مبتلا به سرماخوردگی تنها چند روز احساس ضعف دارند.

احساس سردرد از علائم رایج سرماخوردگی و آنفلوانزا

از دیگر علائمی که هنگام ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوانزا ممکن است با آن مواجه شوید، سردرد است. افرادی که به سرماخوردگی مبتلا می‌شوند، سردرد خفیف‌تری نسبت به افراد مبتلا به آنفلوانزا تجربه می‌کنند.

گرفتگی بینی

از دیگر علائم رایج آنفلوانزا و سرماخوردگی می‌توان به گرفتگی بینی اشاره کرد. اگر همراه با گرفتگی بینی و عطسه درد زیادی را حس نمی‌کنید و تب ندارید، به احتمال زیاد به سرماخوردگی مبتلا شده‌اید. در برخی موارد سرماخوردگی و آنفولانزا سبب عفونت سینوسی می‌شود که از علائم آن می‌توان به درد مداوم در استخوان‌های گونه برآمدگی بینی و پیشانی اشاره کرد. درد ناشی از عفونت سینوسی با حرکت ناگهانی سر شدیدتر می‌شود. بنابراین در صورت مواجه شدن با عفونت سینوسی به پزشک مراجعه کنید.

حتما بخوانید: درمان‌ها و توصیه‌هایی برای سرماخوردگی و آنفولانزا

درمان فلو و سرماخوردگی

فلو و سرماخوردگی دو بیماری رایج هستند که هرفردی در طول زندگی خود به آن‌ها مبتلا شده است. آنچه هنگام ابتلا به این بیماری‌ها اهمیت دارد، رعایت بهداشت و مصرف به موقع داروها است. پس از ابتلا به سرماخوردگی یا آنفلوانزا به پزشک مراجعه کرده و با مصرف ویتامین‌های لازم نظیر ویتامین C سیستم ایمنی خود را تقویت کنید. همچنین شما می‌توانید با اقداماتی نظیر تزریق واکسن آنفلوانزا از ابتلا به این بیماری‌ها جلوگیری کنید.

گذاشتن یک نظر