صدای مشتری

021-91007272

سوالات متداول

پریود دوره زمانی است که بدن بانوان بافتی را که دیگر به آن نیاز ندارد رها می‌کند. این ترشحات از رحم می آید، جایی که جنین می تواند در بدن بانوان رشد کند. هر ماه یا بیشتر، دیواره داخلی رحم ضخیم تر می شود تا در صورت باردار شدن بانوان، برای تخمک بارور شده آماده باشد. اگر تخمک بارور نشود، این پوشش به صورت خون از طریق دهانه رحم از بدن خارج می‌شود. این فرآیند ماهانه را پریود می‌نامند.

بنابراین وقتی یک بانو پریود می شود، بدنش فقط مقدار کمی خون و مقداری بافت غیر ضروری را رها می‌سازد. این یک فرآیند طبیعی است و برای همه بانوان در دوره باروری وجود دارد، زیرا آن‌ها از نظر فیزیکی بالغ شده اند.

پریود منظم می‌تواند نشانه ای باشد که سلامت باروری بانوان در مسیر درستی قرار دارد. این می‌تواند به بانوان کمک کند تا باروری خود را درک کنند و به طور کلی بر باروری خود نظارت کنند. به عنوان مثال، بسیاری از بانوان پریود ماهانه خود را نشانه ای از باردار نبودن خود می‌دانند. (با این حال، این برداشت بدون خطا نیست، زیرا حتی بانوان باردار نیز ممکن است خونریزی داشته باشند).

پریود زمانی که اتفاق می‌افتد چندان احساس نمی شود. به احتمال زیاد، بانوان حتی بیرون آمدن ترشحات را احساس نخواهند کرد. زمانی که پریود شروع می شود، ممکن است کمی رطوبت در ناحیه دهانه رحم احساس شود، این ممکن است به دلیل وجود لکه های خون باشد. علائمی مانند درد، کم حوصلگی و… مربوط به پیش از پریود است.

پریود نباید بو بدهد! بوی پریود زمانی اتفاق می افتد که ترشحات پریود با هوا تماس پیدا کند. هنگامی که ترشحات در خارج از دهانه رحم جذب محصولات بهداشت پریود می شوند، (مانند نوار بهداشتی با کیفیت) در معرض هوا قرار نمی گیرند، بنابراین پریود نباید بو داشته باشد. اگر احساس نگرانی می‌کنید، فقط کافی است نوار های خود را مرتباً تعویض کنید تا از بوی بد جلوگیری شود.

پریود به خودی خود آسیبی ندارد، اما برخی از دختران و بانوان در طول پریود خود دچار گرفتگی یا علائم دیگری مثل درد می شوند که ممکن است ناراحت کننده باشد. این به طور معمول به دلیل هورمون هایی است که بدن بانوان در طول پریود ترشح می‌کند که باعث انقباض رحم می‌شود تا بتواند پوشش داخلی خود را از بین ببرد.

از هر ده بانو هشت نفر اندکی قبل از شروع پریود ماهانه ناراحتی‌هایی را تجربه می کنند. این علائم ناشی از تغییرات هورمونی چرخه پریود است و برای بسیاری از زنان آنقدر شدید است که بر زندگی روزمره آنها تأثیر منفی می‌گذارد.

شایع ترین علائم قبل از قاعدگی به دو گروه تقسیم می شوند: علائم عاطفی نذیر؛ خلق افسرده، طغیان خشم، تحریک پذیری، اضطراب، سردرگمی و کناره گیری اجتماعی علائم جسمی نذیر؛ حساس شدن سینه‌ها، نفخ شکم، سردرد، تورم اندام ها، گرفتگی و درد بدن و…

برای کاهش علائم سندرم پیش از قاعدگی می توانید موارد پیشرو را امتحان کنید: داروهای مسکن بدون نسخه، قرار دادن پد گرمایی روی شکم یا کمر، حمام کردن با آب گرم، حذف کردن مصرف کافئین و نمک و ورزش ها، ماساژ، حرکات یوگا و رژیم غذایی مناسب رفع علائم سندرم پیش از قاعدگی

هر دختر یا بانویی درد پریود را تجربه نمی‌کند. برای برخی، پریود کاملاً بدون درد و بدون مشکل دارند. خوشحال باشید اگر شما یکی از آنها هستید!

بیشتر دختران در طول پریود خود (بیشتر در چند روز اول) حدود یک چهارم فنجان ترشحات را از دست می دهند. با این حال نگران نباشید بدن شما به طور طبیعی آن را جبران می‌کند.

پریودهای سبک تر از حد معمول معمولاً باعث نگرانی نمی شود. بانوان غالباً متوجه می شوند که سیکل پریود آنها از ماه به ماه متفاوت است و برخی از ماه ها به طور طبیعی سبک تر از ماه های دیگر هستند. عوامل زیر می توانند باعث سبکتر شدن پریود از حد معمول شوند: عدم تخمک گذاری،کم وزن بودن، استرس و بارداری

در واقع اتفاقی که با وقوع پریود رخ می‌دهد، تخریب دیواره رحم است. همین تخریب باعث خونریزی می‌شود که می‌تواند خروج بافت‌های گوشتی را هم همراه داشته باشد.

بانوان تا زمان یائسگی پریود می‌شوند، یعنی زمانی که پریود و توانایی بچه دار شدن متوقف می‌شود. در اکثر بانوان، معمولاً در اواخر چهل یا اوایل پنجاه سالگی اتفاق می افتد. اما یائسگی می‌تواند زودتر یا دیرتر اتفاق بیفتد. برای برخی از بانوان ممکن است از سن 35 سالگی پریودشان متوقف شود و برای برخی دیگر ممکن است تا اواخر پنجاه سالگی متوقف نشود.

خانم‌هایی که دچار استرس ویا اضطراب هستند نسبت به خانم‌های دیگر در زمان پریود بیشتر دچار بی‌حوصلگی، تجربه درد بدنی، پرخاشگری و افسردگی می‌شوند.

به طور کلی، عقب افتادگی قاعدگی یا پریود زمانی اتفاق می‌افتد که شما باردار می‌شوید یا زمانی که یائسه می‌شوید، این دو مورد رایجی است که باعث عقب افتادگی پریود می‌شود و طبیعی است اما جدا از این‌ها، موارد دیگری نیز وجود دارد که ممکن است باعث عقب افتادگی پریود شود؛ اگر چرخه شما بین 21 تا 35 روز تغییر کند، عقب افتادگی قاعدگی و پریود حساب نمی‌شود و جایی برای نگرانی نیست.

زمان از اولین ظهور علائم خونی تا آخرین علامت ها معمولاً در محدوده دو تا هفت روز است. چند سال پس از اولین قاعدگی، سیکل ها کمی نامنظم هستند. این بدان معناست که ممکن است قاعدگی شما همیشه در هر سیکل در یک زمان نباشد و ممکن است از یک ماه به ماه دیگر کمی متفاوت باشد. نگران نباشید، همانطور که در دوران نوجوانی رشد می کنید، چرخه ها منظم تر می‌شوند، اما ممکن است بازهم کمی متغیر باشند.

اگر خونریزیی دارید که بیش از هفت روز در هر قاعدگی طول می‌کشد یا آنقدر شدید است که مجبورید تقریباً هر ساعت یک بار نواربهداشتی خود را عوض کنید، باید با پزشک متخصص بانوان صحبت کنید.

پریود بخشی از چرخه پریود است؛ چرخه ای از تغییرات بیولوژیکی که در دستگاه تناسلی یک بانو رخ می دهد تا بدن او را برای بارداری احتمالی آماده کند. این تغییرات توسط هورمون ها، که مواد شیمیایی طبیعی در بدن هستند، ایجاد می‌شود. این چرخه زمانی شروع می‌شود که دختران به بلوغ می رسند و تا پایان دوره باروریشان ادامه می یابد.

چرخه قاعدگی تقریباً 28 روز طول می‌کشد، اما می‌تواند کوتاه تر یا طولانی‌تر باشد. این چرخه با خود پریود شروع می‌شود (روز اول سیکل در نظر گرفته می‌شود). پریود عبارت است از ریزش پوشش داخلی رحم و بقایای تخمک بارور نشده که با افزایش هورمون استروژن ادامه می‌یابد و معمولاً روزهای ششم تا هشتم پوشش داخلی رحم دوباره ضخیم و اسفنجی می‌شود. پس در حدود روز چهاردهم یک تخمک از یکی از تخمدان ها آزاد می‌شود که به آن تخمک گذاری می‌گویند که می تواند زمانش متفاوت باشد. سپس در روزهای پانزدهم تا بیست و چهارم تخمک از طریق لوله فالوپ به سمت رحم حرکت می‌کند. اگر تخمک بارور نشود، در دیواره رحم کاشته نمی‌شود، بلکه از هم می‌پاشد و سطح هورمون‌هایی مانند استروژن و پروژسترون کاهش می‌یابد. این روند با شروع یک چرخه جدید دنبال می‌شود.

وقتی بانویی دوبار در ماه دوران قاعدگی را تجربه می‌کند، یعنی آن مدت زمان بیست روزه استراحت را ندارد. یعنی ممکن است یک هفته یا ده روز بعد از یک پریود دوباره دچار خونریزی شود. وقتی بانویی در چنین شرایطی باشد، یعنی پلی‌مینوره دارد. یعنی دفعات پریودش بیشتر از یک‌بار در ماه است. این افراد حتما باید علت آن را از پزشک متخصص بانوان. از دلایل دوبار در ماه پریود شدن می‌توان به عفونت رحم، کاهش وزن، استرس زیاد، پولیپ یا فیبروم، اختلال هورمونی، کم‌کاری یا پرکاری تیروئید و اختلال در ترشح هورمون پرولاکتین اشاره کرد.

بله، گاهی اوقات با اینکه می دانید باردار نیستید اما باز هم پریود شما شروع نمی شود و این موضوع شما را نگران می کند. باید بدانید که از دست دادن پریود می تواند به دلایلی غیر از بارداری باشد. علل شایع آن نیز می تواند از عدم تعادل هورمونی تا شرایط جدی پزشکی تغییر کند. همچنین در زندگی یک زن دو بار اتفاق می افتد که پریود او کاملاً نامنظم است. اولین بار وقتی است که شما تازه می خواهید پریود را تجربه کنید و بار دوم زمان شروع یائسگی است. به طور کلی بیشتر زنانی که به یائسگی نرسیده اند معمولاً هر ۲۸ روز یک پریود دارند. با این حال، یک چرخه پریود سالم می‌تواند از هر ۲۱ تا ۳۵ روز برای خانم های مختلف متفاوت باشد. پریود نشدن بیش از 35 روز را باید با پزشک متخصص درمیان گذاشت. پریود نشدن می‌تواند مربوط به یکی از این موارد باشد؛ استرس، وزن کم بدن، چاقی، سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)، استفاده از روش‌های کنترل یا جلوگیری از بارداری، بیماری های مزمن، نزدیک شدن به اوایل دوران یائسگی و مشکلات تیروئید.

محتوای آکارئونآمنوره به معنی پریود نشدن است. همچنین دخترانی که تا سن شانزده سالگی هنوز عادت ماهانه نشده اند مبتلا به آمنوره هستند که البته به این نوع مشکل، آمنوره اولیه می گویند. آمنوره ثانویه در زنانی رخ می دهد که سه ماه متوالی پریود نشوند.

علت های طبیعی آمنوره شامل حاملگی، شیردهی و یائسگی است. در این موارد، هیچ نیازی به مراجعه به پزشک نیست. اما اگر موارد مذکور وجود نداشت حتماً باید به پزشک مراجعه کرد.

به طور اصولی و دقیق، چرخه پریود در بدن زنان هر ۲۸ روز است. به این معنی که از اولین روز شروع قاعدگی و خونریزی تا اولین روز شروع قاعدگی و خونریزی بعدی باید ۲۸ روز زمان بگذرد. البته در بعضی زنان این چرخه ممکن است کمی طولانی‌تر یا کوتاه‌تر شود.

برای مثال امکان دارد فاصله شروع دو قاعدگی ۲۶ یا ۳۰ روز باشد. درصورتی که این فاصله همواره ثابت بوده و در طول یک سال تلرانس شدید و مکرر نداشته باشید، پریود شما منظم خواهد بود. اما اگر این فاصله کمتر از ۲۱ روز یا بیشتر از ۳۵ روز باشد، پریود نامنظم محسوب می‌شود. البته درصورت یک‌بار اتفاق افتادن این تغییر زمانی، می‌توان مشکل را به عواملی مانند تغییر آب و هوای ناشی از سفر یا بیماری و ضعف مربوط دانست.

اما با تکرار این تغییرات و البته ثابت نبودن فواصل باید نسبت به مشکل پیش آمده جدی بود و به پزشک مراجعه کرد تا عوامل آن بررسی شود. نکته دیگر اینکه در دختران نوجوان که به‌تازگی پریود می‌شوند نامنظم بودن پریود طبیعی است. معمولا برای تنظیم بدن با این تغییرات سن بلوغ و ایجاد نظم در پروسه پریود به دو سال زمان نیاز است. همچنین زنان درآستانه یائسگی نیز به دلیل مواجهه با تغییرات هورمونی مختص این سن، طبیعتا با پریود نامنظم روبرو می‌شوند.

ارگانهای دخیل در ایجاد یک سیکل قاعدگی عبارتد از : مغز، غده هیپوفیز، رحم و گردن رحم، تخمدانها و لوله های فالوپ و واژن. تغییر سطح هورمونهای جنسی در بدن باعث ایجاد مراحل مختلف سیکل قاعدگی می شود. دو هورمون اصلی مرتبط با قاعدگی که توسط تخمدانها تولید می شوند عبارتند از استروژن و پروژسترون. هورمونهای FSH و LH که در هیپوفیز ساخته می شوند نیز در این امر سهیم هستند.

در نیمه اول سیکل میزان استروژن بالا رفته و باعث رشد و افزایش سلولهای رحمی می شود. در پاسخ به هورمون FSH یک تخمک در داخل یکی از تخمدانها شروع به رشد می کند. در حوالی روز 14 از یک سیکل 28 روزه در پاسخ به هورمون LH تخمک از تخمدان آزاد می شود. این مرحله تخمک گذاری نامیده می شود.

در نیمه دوم سیکل تخمک وارد لوله فالوپ که بین تخمدا ن و رحم قرار دارد می شود در این مرحله پروژسترون بالا رفته و رحم را آماده بارداری می کند. اگر در این مرحله تخمک توسط اسپرم بارور شود بارداری رخ خواهد داد. در غیر اینصورت تخمک بعد از مدتی از بین می رود. اگر بارداری رخ ندهد استروژن وپروژسترون کاهش می یابند و لایه ضخیم رحم ریزش کرده و خونریزی قاعدگی یا عادت ماهیانه را ایجاد می کند.

در طول بارداری نمی‌توانید پریود شوید، اما برخی زنان در طول بارداری خونریزی از واژن دارند و برخی از آنها حتی خونریزی دوره‌ای را گزارش می‌کنند که به نظرشان شبیه پریود است. اما خونریزی‌های احتمالی واژن در طول بارداری همان خونریزی قاعدگی و پریود نیست.

بله؛ در طول پریود احتمال بارداری کم است اما صفر نیست. خونریزی به خودی خود مانع از بارداری نمی شود و همچنین باعث افزایش بارداری هم نمی‌شود. با گذشت روزها، شانس بارداری افزایش می یابد، چه هنوز خونریزی داشته باشید یا نه. احتمال بارداری تا زمان تخمک گذاری افزایش می یابد. روز بعد از تخمک گذاری، شانس بارداری به طور پیوسته کاهش می یابد.

بارداری پیش از بلوغ و دوره باروری ناممکن است اما شما می توانید کمی قبل تر از اولین قاعدگی باردار شوید و دلیل آن این است که باردار شدن با تخمک گذاری مرتبط است. تخمک گذاری به این معنی است که تخمدان های شما تخمکی را آزاد می کنند که آماده لقاح توسط اسپرم است. اولین تخمک گذاری شما حدود دو هفته قبل از اولین قاعدگی شما اتفاق می افتد.

درد شدید و طولانی مدت در قسمت لگن یکی از نشانه‌های ابتلا به کیست تخمدان است.

در این دوره بدن، آب را حبس می‌کند و باعث احساس پف‌کردگی می‌شود. با کم کردن مصرف نمک و کافئین در این دوره می‌توانید مشکل نفخ را برطرف کنید.

لازم نیست عادت ماهانه شما را از انجام کارهایی که معمولا انجام می‌دهید باز دارد. شما حتی می‌توانید حرفه ای ورزش کنید و همه کارهای معمول مثل تحصیل و خرید و کار بیرون و در خانه را انجام دهید.

مصرف متعادل تمام گروه های غذایی بسیار خوب است اما در دوره قاعدگی بهتر است از خوردن برخی از غذاها خودداری کنید. مواد غذایی مضر در دوران قاعدگی در واقع مواد غذایی که علائم دوره قاعدگی را بدتر می کنند، شامل: نمک، شکر، قهوه و مواد غذایی کافئین دار، الکل، غذاهای تند، گوشت قرمز و. نهایتاً غذاهایی که به خوبی تحمل نمی کنید.

مصرف غذاهای مناسب در زمان پریودی باعث می‌شود که شما دوران پریودی راحتری داشته باشید. بعضی از خوراکی هایی که مصرف آن‌ها در دوران پریودی توصیه می‌شود شامل این موارد است: لیمو، حبوبات، ماست، چای بابونه، آجیل، کلم بروکلی، پرتغال، تخم مرغ، نوشیدن آب، زنجبیل، مرغ، موز و ماهی سالمون.

چنانچه افراد به‌صورت منظم ورزش کنند، با قرار گرفتن در سیکل قاعدگی نیز بدن آن‌ها نشاط و سلامت خود را حفظ می‌کند و به آن‌ها در تحمل درد و تنظیم بهتر هورمون‌های آن‌ها کمک می‌نماید.

با توجه به اینکه در سیکل قاعدگی خانم‌ها اغلب دچار گرفتگی‌های عضلانی و درد می‌شوند، انجام چند حرکت کششی در طول روز و به‌صورت منظم می‌تواند به آن‌ها کمک کند تا از تاثیرات این حرکات در کاهش گرفتگی عضلات، بهره ببرند.

اما ورزش شدید سیکل ماهیانه را مختل می‌کند انجام ورز‌ش‌های شدید می‌تواند بر سیکل‌ ماهانه تاثیر بگذارد. در واقع میزان ترشح هورمون استروژن رابطه مستقیمی با میزان بافت چربی در بدن دارد. وقتی ما کالری زیادی می‌سوزانیم، میزان ترشح استروژن کاهش چشمگیری یافته و در نتیجه ترتیب عادات به هم می‌ریزد و حتی گاهی به طور کل قطع می‌شود.

انجام یک سری از حرکات یوگا به کاهش درد در دوران قاعدگی و همچنین کاهش علائم سندرم پیش از قاعدگی کمک می کند. زیرا باعث کشش عضلات کمر و اطراف لگن خواهند شد. با انجام منظم یوگا در طول هفته باعث کاهش استرس، خشم و افسرگی بشوید. حرکات یوگا برای تنظیم قاعدگی نیز بسیار مفید هستند.

بله! در طول پریود، مهم است که خود را شاداب و پاکیزه نگه دارید. حمام کردن یک راه ساده برای حفظ سلامت و شادابی است.